BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Şu an tarihe tanıklık ediyoruz'----

'Şu an tarihe tanıklık ediyoruz'

'Şu an tarihe tanıklık ediyoruz'
14 Mayıs 2013 - 12:43 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun ödendiğini duyurdu

Ak Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihe tanıklık ettiğini söyledi
İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları;
Biz hamdolsun 23.5 milyar doları ödemek süretiyle sonlandırdık. Tam tersine IMF'ye borç vermek için müzakereler yürüten bir ülkeyiz. Rabbim bizleri IMF'ye borçlu ülkeler durumuna düşürmesin. Bugün Türkiye yeni bir aşamaya geçiyor, yeni dönemin hayırlara vesiye olmasını diliyorum.
O dönemin DSP-MHP-AANAP hükümeti borç alabilmek için ciddi tavizler vermek zorunda kalıyordu. Biz milliyetçisiyiz, Biz milletimizi zok seviyoruz diyenler, Bahçeli IMF'ye borçlanan kim? IMF'ye neyi ödediniz? Aldığınız talimatlarla 3.5 yıl geçirdiniz. Yüzde 63 faizle borçlanırken bunun bedelini kim ödüyordu?
Böylece Türkiye uzun bir aranın ardından IMF'ye borcunu ödedi ve sıfırladı. Sevindirici haberin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 11 Mart 1947'de MIF'ye üye olmuştu. İlk borç 1961'de Cemal Gürsel hükümeti tarafından alınmıştı. Biz iktidara geldiğimizde IMF'ye 23.5 milyar dolarla borç devraldık.
Bugün Türkiye tarihe tanıklık ediyor, çok önemli bir aşamaya geçiyoruz. Hazine IMF'ye olan 412 milyon dolar borcun ödenmesi için MB'ye talimat verdi. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan14 Mayıs 2013 16:08

    50 kişi ölmüş bir yas bile ilan etmedin .içişleri bakanı istifa etmedi sen hala yerindesin utan utan.nasıl milletin karşısına çıkıyorsun hala.

  • exper14 Mayıs 2013 14:03

    Devletin satmadığınız Kurumu kalmadı, Sata sata borç bitirmek Başarı mı? Utanmadan bununla övünüyorlar.