Yazdır

'Şu an tarihe tanıklık ediyoruz'

Tarih: 14 Mayıs 2013 - 12:43

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun ödendiğini duyurdu

Ak Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihe tanıklık ettiğini söyledi
İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları;
Biz hamdolsun 23.5 milyar doları ödemek süretiyle sonlandırdık. Tam tersine IMF'ye borç vermek için müzakereler yürüten bir ülkeyiz. Rabbim bizleri IMF'ye borçlu ülkeler durumuna düşürmesin. Bugün Türkiye yeni bir aşamaya geçiyor, yeni dönemin hayırlara vesiye olmasını diliyorum.
O dönemin DSP-MHP-AANAP hükümeti borç alabilmek için ciddi tavizler vermek zorunda kalıyordu. Biz milliyetçisiyiz, Biz milletimizi zok seviyoruz diyenler, Bahçeli IMF'ye borçlanan kim? IMF'ye neyi ödediniz? Aldığınız talimatlarla 3.5 yıl geçirdiniz. Yüzde 63 faizle borçlanırken bunun bedelini kim ödüyordu?
Böylece Türkiye uzun bir aranın ardından IMF'ye borcunu ödedi ve sıfırladı. Sevindirici haberin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 11 Mart 1947'de MIF'ye üye olmuştu. İlk borç 1961'de Cemal Gürsel hükümeti tarafından alınmıştı. Biz iktidara geldiğimizde IMF'ye 23.5 milyar dolarla borç devraldık.
Bugün Türkiye tarihe tanıklık ediyor, çok önemli bir aşamaya geçiyoruz. Hazine IMF'ye olan 412 milyon dolar borcun ödenmesi için MB'ye talimat verdi. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/su-an-tarihe-taniklik-ediyoruz/381211