BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi----

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi
03 Temmuz 2024 - 10:24 www.finansgundem.com

Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından enflasyon verilerini değerlendirdi.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor." dedi.

Şimşek, "Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz." diyerek, fiyat istikrarına ulaşana kadar programı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacaklarını kaydetti.

Memur ve emeklilerin temmuz maaş zammı netleşti

 

Enflasyon açıklandı! Kira zam oranı belli oldu

 

Enflasyon haziranda yüzde 1.64 arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 04 Temmuz 2024 09:31

    Sayın Bakan, elektiriğe %40, vakıf üniversitesi ücretlerine %100, öğrenci yurtlarına %100, akaryakıta gelen ÖTV ayarlaması ile gelen %20 zamlar... daha sayamadığım zamlar sonrası haziran ayı enflasyonu ile yıllık enflasyonun tuike göre %65 olduğu memleketimizde dezenflasyon süreci girdik ????....

  • Metin Deöircan03 Temmuz 2024 12:52

    Sayın bakan kamu her şeye durmadan zam yaparken dezenflasyon süreci nasıl başlayacak, elektriğe, motorine, alkol ve sigaraya zammı kim yaptı.