Yazdır

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Tarih: 03 Temmuz 2024 - 10:24

Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından enflasyon verilerini değerlendirdi.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor." dedi.

Şimşek, "Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz." diyerek, fiyat istikrarına ulaşana kadar programı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacaklarını kaydetti.

Dezenflasyon süreci başladı.

Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor.

Finansal…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 3, 2024

Memur ve emeklilerin temmuz maaş zammı netleşti

 

Enflasyon açıklandı! Kira zam oranı belli oldu

 

Enflasyon haziranda yüzde 1.64 arttı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bakan-simsekten-enflasyon-degerlendirmesi/1805736