BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy, NATO'ya davet bekliyor----

Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyor

Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyor
09 Ekim 2024 - 22:07 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinin NATO'ya davet edilmesi konusunda ilk adımın atılmasını istediklerini bildirdi

 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi" kapsamında Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile ortak basın toplantısında konuştu.

Bu hafta yapılması planlanan Ramstein formatlı Ukrayna Temas Grubu toplantısına ilişkin olarak Zelenskiy, ABD'deki kasırga nedeniyle ertelenen toplantının tarihinin, yakın zamanda belli olacağını söyledi.

Zelenskiy, Ramstein toplantısının öncesinde İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya liderleriyle görüşeceğine işaret ederek, "Bir günde güçlenmemizin bağlı olduğu kilit ortaklarımızla görüşmelere başlayacağım." ifadesini kullandı.

Söz konusu ülkelerin liderleriyle görüşmeler yaptıktan sonra Barış Planı'nı Ramstein formatlı toplantıda tüm ortaklara sunacağını kaydeden Zelenskiy, "Zafer Planı, Beyaz Saray'da sunulduğu gibi orada da (Ramstein toplantısında) ayrıntılı olarak sunulacak." dedi.

Zelenskiy, Ramstein toplantısının ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlığında 50'den fazla savunma bakanı ve pek çok liderin katılımıyla yapılacağını söyledi.

Zelenskiy, tüm güneydoğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki savaşın adil bir şekilde sona erdirilmesinde, gerçek barış ve diplomasi konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın NATO'ya üyelik sürecini değerlendiren Zelenskiy, "Davet konusunda ilk adımın atılmasını istiyoruz. NATO'ya davet, ittifaka üyelik değildir. Evet, NATO üyesi olmak daha iyi. Ancak şimdi konumumuzu güçlendirmekten bahsediyoruz. Savaştan sonra, 10 yıl, 30 yıl sonra değil, şimdi." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, savaş sırasında Ukrayna'nın NATO üyeliğine şüpheyle yaklaşan ülkelerin liderlerinin tutumunu anladığını söyledi.

Bakan Fidan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda nükleer riske dikkat çektiBakan Fidan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda nükleer riske dikkat çekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)