BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy açıkladı: Kursk operasyonunun amacı tampon bölge oluşturmak----

Zelenskiy açıkladı: Kursk operasyonunun amacı tampon bölge oluşturmak

Zelenskiy açıkladı: Kursk operasyonunun amacı tampon bölge oluşturmak
19 Ağustos 2024 - 11:09 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kursk operasyonuna ilişkin konuştu. Müzakereler öncesi Rusya'ya karşı koz olarak kullanılacağı belirtilen 'Kursk'a ilişkin Zelenskiy'den "Rusya topraklarında sınıra yakın bir 'tampon bölge'" açıklaması geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, gece yayımladığı video mesajında, Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki operasyonunun amacının, Rusya topraklarında sınıra yakın bir "tampon bölge" oluşturmak olduğunu söyledi.

Zelenskiy Kiev’in müttefiklerinden, özellikle ABD, İngiltere ve Fransa’dan askeri yardımlarını hızlandırmalarını talep etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı ofisi başdanışmanı Mihail Podolyak, bu saldırının amacının, müzakerelerde Ukrayna’nın pozisyonunu güçlendirmek olduğunu belirtti. Podolyak, operasyonun stratejik önemine dikkat çekerek, Rusya’nın sınır bölgelerinde oluşturulacak bir tampon bölgenin, Ukrayna için güvenlik açısından kritik olduğunu vurguladı.

The Economist‘in iddiasına göre, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırski, daha önce Batı’nın engeline takılan iki operasyon nedeniyle Rusya topraklarına yönelik son saldırı planlarını gizli tuttu. Hatta bu planları Kiev’in müttefiklerinden bile sakladı. Haberde, Sırski’nin Kursk operasyonu öncesinde görevden alınmanın eşiğinde olduğu ve bu operasyonun başarısının, onun askeri kariyeri açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Öte yandan, Rusya’nın pazar sabahı Kiev bölgesine düzenlediği bombardımanda 50 evin hasar gördüğü bildirildi.

Bölgesel askeri idare başkanı Ruslan Kravçenko, saldırının yerel halka büyük zarar verdiğini ve bunun Ukrayna’nın müttefiklerinden daha fazla destek talep etmesine yol açtığını belirtti. (Haberrus)

WP: Kursk saldırısından sonra Rusya, Ukrayna ile gizli müzakereleri durdurduWP: Kursk saldırısından sonra Rusya, Ukrayna ile gizli müzakereleri durdurdu

 

Ukrayna: Kursk'ta duruma hakimizUkrayna: Kursk'ta duruma hakimiz

 

Rusya: Kursk bölgesi ilk kez Batı yapımı füzelerle vurulduRusya: Kursk bölgesi ilk kez Batı yapımı füzelerle vuruldu

 

WSJ: Ukrayna, Batının eğitip donattığı kuvvetlerle Kursk'a girdiWSJ: Ukrayna, Batının eğitip donattığı kuvvetlerle Kursk'a girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)