BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZ kuşağı Noel partilerinde alkol istemiyor----

Z kuşağı Noel partilerinde alkol istemiyor

Z kuşağı Noel partilerinde alkol istemiyor
08 Ekim 2024 - 18:19 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalara göre Z kuşağı üyeleri Noel etkinliklerinde alkolden uzak Instagram’a yakın bir parti modelini tercih ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yıl dünya çapındaki şirketlerin düzenlediği Noel partileri çalışanların arkadaşlarıyla birlikte müzik dinlediği, yemek yediği ve birbirlerini daha iyi tanıdıkları bir dönemdir. Ancak bu partiler aynı zamanda bolca alkolün tüketildiği ortamlar olarak bilinir.

Fortune’un haberine göre bu yılki ofis Noel partilerinde ise Z kuşağı çalışanları patronlarından alkollü içkileri ortama sokmamasını talep ediyor. Bunun yerine ise alkolsüz kokteyllerin ve gurme işi gazlı içeceklerin hazırlanması isteniyor.

Etkinlik yönetimi şirketi Togather tarafından yapılan bir araştırma, bu yıl düzenleyecekleri Noel etkinliklerinin beşte birinden fazlasının alkolsüz olacağını gösteriyor. Alkolsüz partilerin oranının %21'e ulaşması geçen yılki %19'luk rakama göre oldukça önemli bir artış.

Togather, Z kuşağının %74'ünün alkolün sağlığa etkilerinin bilincinde olduğunu ve patronlarından alkollü içkilerin olmadığı etkinlikler talep ettiğini belirtiyor.

Togather Etkinlik Satış Müdürü Abigail Gliksman, “2024 Noel'ine baktığımızda, Noel partilerinin Z kuşağının değerleriyle uyumlu şekillerde geliştiği açık. Daha büyük, daha kapsayıcı etkinliklerden yaratıcı, Instagramlanabilir mekanlara kadar bu yılbaşı sezonu, günümüz iş gücünün benzersiz, ileri görüşlü kültürünü yansıtan unutulmaz deneyimler yaratmakla ilgilidir” açıklamasında bulundu.

Gliksman Z kuşağı için “Onlar sadece yıl sonunu kutlamakla ilgilenmiyor aynı zamanda bunu şık bir şekilde yapmak istiyor. İster alkolsüz içecek tercihleri, ister modern temalar veya büyük bütçeli eğlenceler olsun 2024’teki Noel partileri bu canlı nesil üzerinde kalıcı bir izlenim bırakacak” açıklamasında bulundu.

Genç neslin ölçülülük takıntısı Y kuşağı ve önceki nesillerle zevkler konusunda uyuşmazlığa yol açabiliyor. Gerçekten de birçok genç insan, alkolün fiziksel ve zihinsel sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dair artan farkındalığın sayesinde alkol kullanmayı bırakıyor. Bununla birlikte, Z kuşağının sağlık konusundaki duyarlılık sebebiyle mi yoksa çok pahalı hale geldiği için mi alkollü içeceklerden kaçındığı konusunda bazı anlaşmazlıklar var. Zira dünya çapında birçok kişi yükselen enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle daha az harcanabilir gelire sahip olduğundan alkole göre ucuz alternatiflere yöneliyor veya tamamen alkolü bırakıyor.

18-34 yaş arası Avrupalı yetişkinlerle yapılan bir anket, gençlerin üçte ikisinin 2023'te bar ve restoranlarda alkol harcamalarını azalttığını açıkladı. Ancak bu tutumluluklarının ana nedeni olarak yaşam maliyeti baskılarını gösterdi.

Z kuşağı çocuk kalmayı sevdiZ kuşağı çocuk kalmayı sevdi

 

Z kuşağının miras beklentisi suya düşebilirZ kuşağının miras beklentisi suya düşebilir

 

Z kuşağının tercihi kültürel gezilerZ kuşağının tercihi kültürel geziler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)