BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılmaz: Dezenflasyon sürecinin daha da güçlenmesini bekliyoruz----

Yılmaz: Dezenflasyon sürecinin daha da güçlenmesini bekliyoruz

Yılmaz: Dezenflasyon sürecinin daha da güçlenmesini bekliyoruz
03 Ekim 2024 - 14:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki dönemde daha da güçlenmesini ve tek haneli enflasyon hedefine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün duyurulan enflasyon rakamlarıyla ilgili X hesabından açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Programa duyulan güvenin neticesinde dezenflasyon sürecini tesis etmeye devam ettiklerini belirterek, şu mesajları verdi:

Tüketici enflasyonu 2024 yılı Ağustos ayında yüzde 2,97 artarken, yıllık enflasyon da bir önceki aya göre 2,59 puan azalarak yüzde 49,38 düzeyine indi. Böylece yıllık enflasyondaki gerileme son 4 ayda 26 puanın üzerinde gerçekleşti. Yurt içi üretici fiyatlarındaki artış geçtiğimiz aya göre azalarak Ağustos ayında yüzde 1,37 seviyesinde gerçekleşirken, yıllık üretici enflasyonu 2024 yılı Mayıs ayında yüzde 57,68 seviyesinden kademeli bir şekilde yüzde 33,09 seviyesine indi. Yurt içi ÜFE’nin, 15 aydır tüketici enflasyonunun altındaki seyrine devam etmesi, tüketici fiyatları üzerindeki maliyet yönlü baskıların da azaldığını göstermektedir. Dönemsel fiyatlama etkisinin azalması vegeçmiş enflasyona endeksleme davranışının düzelmesinin yanı sıra yapısal reformlarımız ile enflasyondaki ataletin de kırılacağını öngörüyoruz. Bölgesel ve küresel gelişmelere karşı ekonomimizin direncini artırmak ve toplumsal refahı ilerletmek amacıyla uyguladığımız ekonomi programı ile dezenflasyon sürecinin önümüzdeki dönemde daha da güçlenmesini ve tek haneli enflasyon hedefimize ulaşmayı hedefliyoruz.

 

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci devam edecekBakan Şimşek: Dezenflasyon süreci devam edecek

 

Cevdet Yılmaz'dan uluslararası doğrudan yatırım hedefiCevdet Yılmaz'dan uluslararası doğrudan yatırım hedefi

 

Yılmaz: Orta Doğu'da barış olmadan küresel barış olmayacakYılmaz: Orta Doğu'da barış olmadan küresel barış olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)