Yazdır

Erdoğan'dan Gülen'e sert sözler

Tarih: 11 Mart 2014 - 14:43

Başbakan Erdoğan, Bitlis mitinginde Fethullah Gülen'in neden İslam alimi olmadığını anlattı

Başbakan Erdoğan, hedefindeki Gülen'i "İnsanların mahrem telefon görüşmelerini dinleyeceksin, bunları kaydedeceksin, bunları iftira, şantaj için kullanacaksın, hatta daha da ileri gidip insanların yatak odalarını gözetleyecek, onları kaydedecek, şantaj yapacaksın, ondan sonra da 'ben alimim' diyeceksin. Soruyorum, tarihte böyle bir alim var mı?" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Gök meydanında vatandaşlara seslendi:

"Şimdi birileri çıkıyor Başbakan ilme ve alimlere ağır sözler söylüyor diyorlar. Bizim ilime hürmetimiz bellidir, alime hürmetimiz bellidir. Şu bastırdığımız eserler bile bizim hassasiyetimizin ispatıdır.

HEM HOLDİNG PATRONU OLACAKSIN HEM DE ...

Alim sadece bilen değildir, alim kendisini bile kişidir. Alim hırslarını yenen kişidir. Alim vatanını ülkesini illetini seven kişidir. Hem holding patronu olacaksın hem büyük paraları idare edeceksin, zulmedeceksin, hem de fitne kaos çıkaracaksın.

Hem alim diyeceksin. Alimin bu işle ne alakası var alim eser yazar, tehditerle şantajlarla ananasla tespihlerle iş göreceksin hem de alim diyeceksin.

YATAK ODALARINI GÖZETLEYECEK ONLARI KAYDEDECEK SONRA BEN ALİMİM DİYECEKSİN

İnsanların mahrem telefon görüşmelerini dinleyeceksin, bunları kaydedeceksin, bunları iftira, şantaj için kullanacaksın, hatta daha da ileri gidip insanların yatak odalarını gözetleyecek, onları kaydedecek, şantaj yapacaksın, ondan sonra da 'ben alimim' diyeceksin.

TARİHTE BÖLME BİR ALİM VAR MI?

Soruyorum, tarihte böyle bir alim var mı? Gördünüz mu, duydunuz mu? Tarihte kendi ülkesine ihanet eden, kendi ülkesini karıştıran, kendi ülkesinde fitne çıkaran alim gördünüz mü?

SAİD NURSİ İLE ALAKASI YOK

Said Nursi ile alakası yok ha. Hayatında onu bir kere görmüş değil. Ne diyor Said Nursi? “Bakì hakikatler, fânî ve sukùt edebilir şahsiyetlere binâ edilmez”Ey pensilvanya'nın peşine takılan kardeşlerimize sesleniyorum.

BUNLARIN İNANCINDAN DA ŞÜPHE EDİYORUM

Baki hakikatler gelip geçici şeylerin üzerine bina edilmez. Bir Başbakan'ın görüşmelerini kayda alanlardan alim olur mu? Ben bunların inancından da şüphe ediyorum. Benim dinimde böyle bir şey yok.  Benim dinimde böyle bir şey yok. İslam dini azizdir. elbette birilenin yaptığı kötülükle dine zarar verez ama nesiller yara alır. Gerçek alimler yara alır. Yarımlaşma duygusu yara alır. Gerçek cemaatler bundan yara alır. Gerçekten hak için hizmet erleri yanlış kişelerle aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur.

MESAFE KOYMAK TARİHİ SORUMLULUKTUR

Gerçek alimlerin, gerçekten hak için hizmet edenlerin işte bu yanlış kişilerle aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur. Kendisini hizmete, ilme, talebe yetiştirmeye adamış, gerçek cemaatlerin işte bu yanlış yollarla aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur. Derdi yardımlaşma olan, paylaşma olan, mazlumlara yardımı olan samimi yapıların işte bu holdinge dönüşmüş, kirli ilişkilere batmış, kirli işler yapanlarla aralarına mesefa koymaları insani ve vicdani bir sorumluluktur.

(Erdoğan, İsmet İnönü'nün Said Nursi'yi sürgüne gönderdiğini gösteren belgeyi halka okudu)

SMS'LER ÇEKİLİYOR

Şu anda artık açık açık ne diyor Pensilvanya? 'Oyunuzu AK Parti'ye değil, CHP'ye verin, MHP'ye verin, BDP'ye verin' diye telkin yapıyor, yurtlarda, evlerde ikna odalarında zulüm yapıyorlar. Fakat bu CHP Genel Başkanında yüz olsa bu Pensilvanya ile zaten hareket etmemesi lazım. Bu Pensilvanya'daki zatta Said-i Nursi'ye zerre kadar vefa olsa işte o da bu CHP ile ortak hareket edemez. Ne diyorlar? 'Arabanın sağ tekeri bozulduysa sol tekerle devam edin.' Ondan sonra ne olur, şarampole yuvarlanır gidersin, olacak olan budur.

PENSİLVANYA 'SUSUN' DİYOR

Mersin'de dinleme skandalını ortaya çıkarttık. 123 kişiyi uydurma soruşturma ile dinlemişler. Bunun dışında selam örgütü diye bir şey uydurmuşlar 3 bin kişiyi dinlemişler. CHP'yi, MHP'yi, gazetecileri dinlemişler. Ama tık yok. Bunlar niye susuyor? Bizler dinlemelerin üzerine giderken neden itiraz ediyorlar. Çünkü Penesilvanya onlara 'susun, susun' diyor. Ellerindeki kasetleri, montajları oradan alıyorlar.

NİYE RAHATSIZ OLUYORSUN?

MHP'nin genel başkanı çıkmış CHP'nin genel başkanını savunuyor. Genel müdürlük yüksek makamdır diyor. Tamam niye rahatsız oluyorsun? Şimdi biraraya geldiler. Beraberler genel müdür partisi, Bahçeli hepsi biraradalar. 19 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?

FİTNE, FESAT, TAKİYYE

30 Mart akşamı bu kadar iftira attık, takiyye yaptık, bu kadar fitne fesat yaptık ama tutmadı benim milletimin feraseti var ya o ferasetin önüne geçilmez.

BİTLİS'E 5.5 KATRİLYONLUK YATIRIM

(Vatandaşlar havaalanı isteyince) Kutlu doğum 9 ay 10 günde olur. Erken doğum felaket olur. Muş havaalanıyla burası kaç dakika? En fazla olsa olsa 45 dakika. Büyükşehirlerde havaalanına 45 dakikada ulaşıyorsunuz. Vakti saati gelince AK parti iktidarı buraları yanlız bırakmaz. Bitlis'e toplam 5.5 katrilyon yatırım yaptık.

2002'ye kadar Bitlis'te MR tomografi yoktu, şimdi tıbbi cihazlar var. Fevkalade haller dışında hastaların başka illere gitme zorunluluğu yok. Bitlis içme suyu projesinin temelini geçtiğimiz yıl atmıştık. Proje bugün itibariyle yüzde 85'ini tamamladık. 4 adet kültür merkezini tamamlayıp hizmetinizi sunduk. Bitlis bizi her seçimde destek verdi, yanlız bırakmadı. Kim derdi Şırnak'a havaalanı gelecek? Geldi mi? Biz getirdik. Ayrım yok, yapmaya devam.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/erdogandan-gulene-sert-sozler/409528