Yazdır

Kadın ve erkek yatırımcıların farkları

Tarih: 28 Şubat 2014 - 08:56

Uluslararası yatırım şirketi Black Rock, kadın ve erkeklerin yatırım davranışları arasındaki üç farkı sıraladı

Uluslararası yatırım şirketi Black Rock'un internet sitesinde kadın ve erkeklerin yatırım davranışlarına ilişkin bir yazı yayımlandı. Nelli Oster tarafından kaleme alınan yazıda, kadın ve erkeklerin yatırım davranışları üç ana noktada farklık gösteriyor.

1. KADINLAR UZUN DÖNEM ODAKLI

Yazısında Fidelity yatırım rehberini kaynak gösteren Oster, kadınların parayı güvenlik, bağımsızlık ve de kendileri ve ailelerinin yaşam kalitesiyle ilişkilendirdiğini belirtiyor. Buna göre kadınlar, üniversite için para biriktirmek gibi daha uzun dönemli yatırımlara önem veriyorlar. Erkeklerin ise doğaları gereği daha rekabetçi olduğunu söyleyen Oster, bu yüzden erkelerin portföylerinde daha kısa dönemli yatırımlar olduğunu kaydediyor.

2. KADINLAR DAHA DETAYCI

Oster'e göre kadın ve erkeklerin yatırım konusunda ayrıldığı ikinci nokta ise kadınların yatırım konusunda daha detaycı olması ve karar alma aşamasında daha çok vakit geçirmeleri. Buna ek olarak kadınlar birer yatırımcı olarak daha sabırlılar. Erkekler ise piyasadaki hareketlere ani tepkiler vermeye daha yatkın.

3. KADINLAR DAHA ÇOK YARDIM ALIYOR

Yazıda yer alan son nokta ise kadınların finansal araştırmalara ve tavsiyelere erkeklere göre daha açık olmaları. Buna göre kadınlar genelde bir finans danışmanının vaktini daha çok alıyorlar ve güven ortamı oluştuktan sonra danışmanla ilişkilerini uzun soluklu tutuyorlar.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/kadin-ve-erkek-yatirimcilarin-farklari/408752