Yazdır

Başbakan’dan üç ayrı açıklama

Tarih: 04 Şubat 2014 - 16:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ekonomiyi rayına sokacak “B, C planı” kafaları karıştırdı

FINANSGUNDEM.COM
Türkiye, hükümetin Merkez Bankası faiz artırımı kararı sonrası yaşanan depremle ilgili planını, ilk Başbakan Erdoğan’dan öğrendi. Başbakan, İran gezisi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptığı açıklamada, "İyi niyetle sabredip sonuçlarını bekleyecegiz, etkili olmazsa B, C planlarımız var" dedi. Haber, ajanslara ve internet haber sitelerine böyle yansıdı.

Başbakan dün Almanya ziyaretine giderken havalimanında yaptığı basın toplantısında, "Ekonomide B ve C planları olduğunu söylediniz. Neler yapacaksınız?” sorusunu yanıtladı. Ama bu kez, “Hayır. Bunlar yanlış anlaşıldı, benden böyle bir ifade sarfı olmadı” dedi. Haber ajanslara ve internet haber sitelerine böyle yansıdı.

Şansölye Merkel’le görüşen Başbakan Erdoğan, ortak basın toplantısında ise Reuters’in, “Türkiye ve benzeri diğer ülkelerle farklı medya haberleri okunuyor. Ekonomik canlanmanın duraksamaya yön tuttuğu ve Almanya ile ticari ilişkilerde yavaşlama olur mu tereddüdü var mı?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Bağımsız bir kurum olan MB bu konuda adımları atıyor. Faiz artışına karşı olan bir Başbakanım. Bağımsız bir kurum olduğu için de benim müdahale yetkim yok ama kendi kanaatimi açıklamaktan da geri duramam. Bunun geçici olduğunu, bir süre sonra da B, C planımız var. Bunu en kısa zamanda ama seçim öncesi ama seçim sonrası bu uygulamayı başlatacağız.”

Başbakan’ın TV’den canlı yayınlanan bu yanıtı da ajanslara ve internet haber sitelerine böyle yansıdı.

Bir haftada arka arkaya gelen bu üç açıklama kafaları karıştırdı: Var mı, yok mu?
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/basbakandan-uc-ayri-aciklama/407197