Yazdır

BofA'nın karı beklentileri aştı

Tarih: 15 Ekim 2024 - 14:50

Bank of America, beklenenden daha iyi mali sonuçlarla analistlerin üçüncü çeyrek kâr ve gelir tahminlerini aştı.

Üçüncü çeyrekte Bank of America'nın karı hisse başına 77 sentlik beklenti yerine 81 sent oldu.

Ayna döneminde gelirler 25,3 milyar dolarlık beklentiye karşılık 25,49 milyar olarak gerçekleşti.

Kredi zararları için ayrılan yüksek karşılıklar ve artan giderler nedeniyle net gelirin bir önceki yıla göre %12 düşerek 6,9 milyar dolar'a veya hisse başına 81 sente gerilediğini söyledi.

Alım satım geliri, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı ücretlerindeki kazançların net faiz gelirindeki düşüşü dengelemesiyle gelir %1'den az artarak 25,49 milyar dolar'a yükseldi.

Sabit getirili alım satım geliri, para birimlerindeki güç ve faiz oranı faaliyetleriyle %8 artarak 2,9 milyar dolara yükseldi ve 2,74 milyar dolar'lık tahmini aştı.

Hisse senedi alım satım gelirleri, nakit ve türev işlem hacimlerindeki artışla %18 artarak 2 milyar dolar'a ulaştı ve 1,81 milyar dolar'lık tahmini aştı. Yatırım bankacılığı ücretleri de %18 artarak 1,40 milyar dolar'a ulaştı ve 1,27 milyar dolar'lık tahmini aştı.

1,5 milyar dolarlık kredi zararı karşılığı, bir önceki yıl 1,2 milyar dolar iken, 1,57 milyar dolarlık tahminin biraz altında kaldı. Bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %1 yükseldi.

Net faiz geliri %2,9 düşerek 14,1 milyar dolara geriledi ve 14,06 milyar dolarlık tahminin altında kaldı.

Bank of America, Temmuz ayında yaptığı açıklamada bu yılın ikinci yarısında net faiz gelirlerinde bir toparlanma olacağının sinyalini vermişti. Bank of America, geçtiğimiz iki yıl boyunca Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırmasıyla net faiz gelirlerinden elde ettiği gelirin sıkıştığını gördü.

BofA'dan dikkat çeken Türk ekonomisi ve TCMB faiz raporuBofA'dan dikkat çeken Türk ekonomisi ve TCMB faiz raporu

 

Goldman Sachs ve BofA'dan yeni Fed faiz tahminiGoldman Sachs ve BofA'dan yeni Fed faiz tahmini

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bofanin-kari-beklentileri-asti/1822287