Yazdır

Almanya'da ekonomik beklentiler arttı

Tarih: 15 Ekim 2024 - 12:33

Almanya'da ekonomik beklentiler ECB'nin faiz kararı öncesi yükseldi. Önümüzdeki altı aya ilişkin beklentileri takip eden ZEW Ekonomik Duyarlılık Göstergesi, ekim ayında 9,5 puan arttı

Almanya'da ekonomik duyarlılık, enflasyon beklentilerinin soğuması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimlerinin gündeme gelmesiyle birlikte, tarihsel kıyaslamalara göre nispeten durgun olmasına rağmen bu ay toparlandı.

Önümüzdeki altı aya ilişkin beklentileri takip eden ZEW Ekonomik Duyarlılık Göstergesi, ekim ayında 9,5 puan artarak 13,1'e yükseldi ve Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistlerin 9,0 olan beklentilerinden biraz daha iyi çıktı.

ZEW Başkanı Achim Wambach, “Mevcut durumun çok kötü bir değerlendirmesinden başlayarak, Almanya için ekonomik duyarlılık son ankette yükseldi” dedi.

Buna katkıda bulunan faktörler arasında daha istikrarlı enflasyon oranları beklentisi, ECB'nin yaklaşan faiz indirimleri ve başta Çin olmak üzere Almanya'nın ihracat pazarları için daha parlak bir görünüm yer alıyor. ECB'nin perşembe günü ana faiz oranını düşürmesi bekleniyor.

Almanya ekonomisi büyüyemiyorAlmanya ekonomisi büyüyemiyor

 

Türkiye'nin ihracat lideri ülkesi Almanya olmaya devam ediyorTürkiye'nin ihracat lideri ülkesi Almanya olmaya devam ediyor

 

Almanya'da enflasyon rakamları belli olduAlmanya'da enflasyon rakamları belli oldu

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/almanyada-ekonomik-beklentiler-artti/1822253