Yazdır

İngiltere'nin Çinli elektrikli araçlarına vergi planı yok

Tarih: 15 Ekim 2024 - 08:10

İngiltere, Çin üretimi elektrikli araçlara tarife uygulama konusunda AB'yi takip etmeyecek

İngiltere Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds, İngiltere'nin Çin'den elektrikli araç ithalatına gümrük vergisi getirme konusunda Avrupa Birliği'ni takip etmeyi planlamadığını çünkü İngiliz işletmelerinin soruşturulacak bir şikâyette bulunmadığını söyledi.

Reynolds, yerel endüstriden İngiltere'nin Ticaret Çözümleri Kurumu'na (TRA) herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi ve gümrük tarifelerini takip etme konusunda bloğu takip etmeye çalışmayacağını belirterek, "öncelikli endişesinin" İngiliz üreticiler için gelişen ve açık ihracat pazarları olduğunu sözlerine ekledi.

Reynolds, on yıl önce hükümetin övgüyle bahsettiği gibi Çin ile ilişkilerin altın çağını yaşadığına inanmadığını, ancak İngiltere'nin Çin ile ticari bağlar kurmak için çok az şey yaptığını ve angajmanın iyi bir şey olduğunu söyledi. Ancak İngiltere'nin önceliğinin Hindistan ile ticaret görüşmeleri ve Orta Doğu'daki Körfez İşbirliği Konseyi ile Temmuz ayında yapılan seçimler nedeniyle ara verilen müzakereleri yeniden başlatmak olduğunu söyledi.

Çin bankalarının mevduat faizini indirmesi bekleniyorÇin bankalarının mevduat faizini indirmesi bekleniyor

 

Çin'in Rusya'ya ihracatı hız kesmiyorÇin'in Rusya'ya ihracatı hız kesmiyor

 

Elektrikli araç satışları eylülde yüzde 30.5 arttıElektrikli araç satışları eylülde yüzde 30.5 arttı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingilterenin-cinli-elektrikli-araclarina-vergi-plani-yok/1822186