Yazdır

Pimco: Piyasanın ECB'ye ilişkin faiz fiyatlaması makul

Tarih: 14 Ekim 2024 - 12:47

Bu hafta için 25 baz puanlık bir faiz indirimi fiyatlanırken, Aralık ayında bir faiz indirimi daha “olası görünüyor” diyen Pimco portföy yöneticisi Veit, “Euro bölgesi için nötr bir politika faizi tahminlerimizle tutarlı olmaya devam ediyor” dedi.

Pimco portföy yöneticisi Konstantin Veit bir notunda, Avrupa Merkez Bankası'nın beklenen faiz yörüngesine ilişkin para piyasası fiyatlamasının makul göründüğünü söyledi.

Bu hafta için 25 baz puanlık bir faiz indirimi tamamen fiyatlanırken, Aralık ayında bir faiz indirimi daha “olası görünüyor” diye konuşan Veit, “Gelecek yılın ikinci yarısı için %2 civarında bir nihai faiz fiyatlaması, Euro bölgesi için nötr bir politika faizi tahminlerimizle tutarlı olmaya devam ediyor” dedi.

Pimco, büyük ölçüde hizmet sektöründeki kalıcı fiyat baskılarını yansıtan ve halen yüksek seyreden yurtiçi enflasyon göz önüne alındığında, para politikasının şimdilik kısıtlayıcı bölgede kalacağını ve uygun nötr politika faizi konfigürasyonuna ilişkin bir tartışmanın önümüzdeki yıl ortaya çıkmasının daha muhtemel olduğunu düşünüyor.

ECB'den “temkinli duruş” sinyaliECB'den “temkinli duruş” sinyali

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/pimco-piyasanin-ecbye-iliskin-faiz-fiyatlamasi-makul/1822041