Yazdır

Kredi kartlarına savunma sanayii payı: Ayrıntılar belli oldu

Tarih: 14 Ekim 2024 - 08:52

Savunma sanayii için, limiti 100 bin lirayı geçen kartlardan yapılacak yıllık 750 liralık kesinti her yıl 5 Ocak’ta yansıtılacak. Katkı payı kartın iptal edilmesi halinde iade edilmeyecek.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor.

Savunma sanayiinin desteklenmesi amacıyla yıllık 70 ila 80 milyar liralık ilave kaynak oluşturulacak. Alım ve satım işlemlerinden yapılacak kesintiler Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacak. Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak.

Tartışma yaratan torba yasa teklifi salı gün TBMM Plan Bütçesi Komisyonu’nun önüne gelecek.

Bu katkı payının ne zaman çekileceği belli oldu. 750 liralık pay, her yılın ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 

100 bin lira ve üzeri limitli kart sahiplerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık katkı payı kartın iptal edilmesi halinde iade edilmeyecek. 

Bir karta bağlı oluşturulan ek kartlar ve sanat kartlar için katkı payı alınmayacak.

Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/kredi-kartlarina-savunma-sanayii-payi-ayrintilar-belli-oldu/1821976