Yazdır

Trump'ın ilk planı: Gümrük vergileri

Tarih: 14 Ekim 2024 - 08:18

Cumhuriyetçi aday Trump'ın seçilmesi durumunda yüzde 60 Çin gümrük vergisi ve yüzde 10 oranındaki genel gümrük vergisini açıklayacağı bildirildi.

Piper Sandler'daki politika analistlerine göre, Donald Trump'ın eski ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Wall Street'teki para yöneticilerine, Cumhuriyetçi başkan adayının yeniden seçilmesi halinde, göreve geldikten hemen sonra kapsamlı tarife önerilerini uygulamaya başlayabileceğini söyledi.

Yatırım bankasının üç araştırma analisti yayınladıkları bir notta, "Bazı müşterilerimizden Lighthizer'ın yatırımcı gruplarıyla görüştüğünü ve onlara Trump'ın göreve geldikten kısa bir süre sonra %60 Çin gümrük vergisi ve %10 genel gümrük vergisi açıklayabileceğini söylediğini duyduk" dedi.

Notla ilgili soru sorulan Trump kampanyası basın sekreteri Karoline Leavitt, Lighthizer'ın yatırımcılarla görüştüğünü inkar etmedi. Ancak "Doğrudan Başkan Trump'tan gelmediği sürece hiçbir politika resmi olarak kabul edilmemelidir" uyarısında bulundu.

Ekonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyorEkonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyor

 

Trump, 3. suikast girişiminden kurtulduTrump, 3. suikast girişiminden kurtuldu

 

Biden'dan Trump'a: F-15 hariç ne istiyorsa verinBiden'dan Trump'a: F-15 hariç ne istiyorsa verin

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/trumpin-ilk-plani-gumruk-vergileri/1821967