Yazdır

Bankaların 'hoşgeldin' faizleri uçtu: Yeni müşteri hesapları patladı

Tarih: 14 Ekim 2024 - 08:04

Son dönemde faiz oranlarının yükselmesiyle yeni müşteri hesaplarının açılma oranı arttı. Mevduat faiz oranlarının %50-55 seviyelerinde olması dikkat çekti.

Enflasyonun eylülde aylık bazda yüzde 2,97 ile beklentilerin üzerinde artmasıyla Merkez Bankası faiz indirim beklentisi de 2025 yılına kaldı. Ekonomide son gelişmelerle birlikte bankalar faiz oranlarını güncelledi. Ancak yeni ve eski müşteriler arasında faiz oranlarında büyük bir fark ortaya çıktı. 

Faiz oranlarında düşüş beklentisi, elinde nakit bulunan yatırımcıları harekete geçirdi. Bankaların yıl sonuna doğru mevduat yarışının hızlanması ve faiz oranlarının yükselmesi, mevduat sahiplerinin en yüksek oranları yakalamak için paralarını farklı bankalara taşımalarına neden oldu. Bankaların sunduğu "hoş geldin" faiz oranlarıyla birlikte faizler 53-55 bandına kadar çıktı ve bu, tüketiciler arasında yüksek getiriyi kaçırmama telaşını doğurdu.

Bankacılık sektöründen alınan bilgilere göre, son dönemde faiz oranlarının yükselmesiyle yeni müşteri hesaplarının açılma oranı arttı. Daha önce günde 3-4 yeni müşteri hesabı açılırken, bu sayı şu anda yaklaşık 10’a çıkmış durumda. Mevduat faiz oranlarının %50-55 seviyelerinde olması dikkat çekiyor, ancak bankacılar bu yüksek oranların uzun vadede sürdürülebilir olmadığını belirtiyor. 

Konut kredisinde yeni faiz oranlarıKonut kredisinde yeni faiz oranları

 

 Merkez Bankası'nın faiz hamlesi ne olacak? Merkez Bankası'nın faiz hamlesi ne olacak?

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bankalarin-hosgeldin-faizleri-uctu-yeni-musteri-hesaplari-patladi/1821962