Yazdır

Mahfi Eğilmez ekonomi yönetimini uyardı: Krediden vergi alınmaz

Tarih: 12 Ekim 2024 - 16:25

Ünlü iktisatçı Eğilmez, kredi kartlarından vergi alınacağı şeklindeki çalışmalar üzerine uyardı: Ekonomi yönetiminin böyle bir hata yapmayacağını tahmin etmiyorum. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz

Kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sanayii Fonu için yıllık 750 liralık ödeme alınmasının planlanmasına tepkiler sürerken ekonomistler de uygulamanın yanlış olacağı uyarısını sürdürüyor. 

“Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” dün TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çekeni ve gündemde flaş etkisi yaratan ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması oldu.

Buna yönelik sosyal medyada tepkiler sürerken, ekonomistler de bu durumun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez de bu bedelin alınamayacağını belirtti.

“Kredinin de kredi kartının da vergisi olmaz”

Eğilmez, dün Meclis’e sunulan ve detayları ortaya çıkan düzenlemede kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olanlardan yıllık 750 lira ücret alınmasının yanlış olduğunu açıkladı. “Borç” üzerinden vergi alınamayacağını belirten Eğilmez, paylaşımında durumu şu şekilde anlattı:

“İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.” (NTV)

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmasının detayları belli olduKredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmasının detayları belli oldu

 

Kredi kartını en çok nerede kullandık?Kredi kartını en çok nerede kullandık?

 

Kredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyorKredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/mahfi-egilmez-ekonomi-yonetimini-uyardi-krediden-vergi-alinmaz/1821838