Yazdır

Borrell: UNRWA'nın faaliyetlerinin durdurulması kabul edilemez

Tarih: 12 Ekim 2024 - 13:29

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in UNRWA'nın bölgedeki faaliyetlerini durdurma çabasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in UNRWA'nın bölgedeki faaliyetlerini durduracak bir yasa tasarısı hazırlığında olduğu haberlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.Borell, İsrail tarafından BM’nin Filistin Ajansı’nın (UNRWA) Gazze’de ve bölgedeki faaliyetlerini durdurmaya yönelik hazırladığı yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Borell, bu tasarının hayata geçirilmesi durumunda Filistinlilerin sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlarından mahrum kalacaklarına dikkat çekti. UNRWA’nın 70 yılı aşkın bir süredir Filistinlilerin sağlık ve refahını sağladığını belirten yetkili, bu tür yasakların bölgede insani krizi derinleştirebileceği uyarısında bulundu. AB, uluslararası toplumun UNRWA'nın faaliyetlerine destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, tasarının geri çekilmesi çağrısında bulundu.

BM üyesi 104 ülke ve Afrika Birliği'nden İsrail'e tepkiBM üyesi 104 ülke ve Afrika Birliği'nden İsrail'e tepki

 

İsrail'den 'sahra' hastanesine çirkin saldırıİsrail'den 'sahra' hastanesine çirkin saldırı

 

BMGK'den İsrail'in Lübnan'da UNIFIL'i hedef almasına tepkiBMGK'den İsrail'in Lübnan'da UNIFIL'i hedef almasına tepki

 

İran'dan çok konuşulacak iddia: ABD ve İsrail anlaşıyor...İran'dan çok konuşulacak iddia: ABD ve İsrail anlaşıyor...

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/borrell-unrwanin-faaliyetlerinin-durdurulmasi-kabul-edilemez/1821824