Yazdır

Fransa ile İtalya’nın “Emily” kavgası!

Tarih: 11 Ekim 2024 - 17:48

Netflix dizisi “Emily in Paris”in başkarakteri Emily, senaryo gereği Roma’ya taşınınca Macron kızdı. Fransa Cumhurbaşkanı’na yanıt Roma Belediye Başkanı Gualtieri’den geldi.


Netflix'in Emily in Paris dizisi İtalya ile Fransa’yı karşı karşıya getirdi. Chicago’lu Emily Cooper’ın (Lily Collins) lüks bir pazarlama ajansında çalışmak için taşındığı Paris’teki maceralarını anlatan ve 4 yıldır yayında olan dizinin son bölümlerinde baş karakter Emily’nin Paris'ten Roma'ya taşınmasının ardından, gelecek sezonun da Roma'da geçmesi ihtimali Fransa'da hoş karşılanmadı.

Övgü Pınar’ın BBC Türkçe’deki haberine göre; “Emily nerede yaşamalı?” tartışması, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un çıkışıyla dizi sektörü ve hayran sohbetlerinden siyaset alanına taşındı. Cumhurbaşkanı Macron, ABD merkezli sinema dergisi Variety’de dün yayımlanan söyleşisinde diziyi İtalya’ya kaptırmaya niyetli olmadığını ilan etti.

(Fotoğraflar Netflix Resmi Sitesi’nden alınmıştır.)

“SIKI MÜCADELE EDECEĞİZ, PARİS'TE KALMALARINI İSTEYECEĞİZ”

Derginin, “Emily in Paris beşinci sezonu için Roma'ya taşınıyor. Emily'yi Paris'e nasıl geri getirirsiniz?” diye sorması üzerine Macron, “Sıkı mücadele edeceğiz. Paris'te kalmalarını isteyeceğiz! Roma’da geçen bir 'Emily in Paris' mantıklı değil” dedi.

İTALYA’DAN KARŞI ATAK

Macron’un bu çıkışı haberlere konu olunca İtalya tarafından da karşı atak geldi. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri sosyal medyada yayımladığı mesajda “Sevgili Emmanuel Macron, endişelenme: Emily Roma'da çok iyi. Üstelik kalbe söz geçirilmez: Bırakalım kendisi seçsin” diye karşılık verdi.

Gualtieri ardından, Hollywood Reporter dergisinin İtalyanca edisyonuna bu konuda bir söyleşi de verdi ve Macron’a “Netflix'in yapım planlarına müdahale edemezsiniz” diye seslendi.

“MACRON’UN ENDİŞELENECEK DAHA ACİL MESELELERİ YOK MU?”

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, “Macron’un endişelenecek daha acil meseleleri yok mu? Şaka yaptığını düşünmek, ya da en azından ummak istiyorum” dedi ve “Örneğin Ukrayna ve Orta Doğu'da savaşlar var, Amerika'yı vuran ve iklim değişikliğiyle bağlantısı olan korkunç bir kasırga var ve muhtemelen Macron için Emily'den daha önemli olan Avrupa meseleleri var" diye devam etti.

Borrell'den, Macron'un Borrell'den, Macron'un "İsrail'e silah ambargosu" çağrısına destek

 

Netanyahu, Macron ile görüştüNetanyahu, Macron ile görüştü

 

Dizi setinde korkunç olay: Oyuncularla vedalaşıp köprüden atladıDizi setinde korkunç olay: Oyuncularla vedalaşıp köprüden atladı

 

Ünlü dizinin çekildiği yalı 1.2 milyar TL'ye satışta!Ünlü dizinin çekildiği yalı 1.2 milyar TL'ye satışta!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/fransa-ile-italyanin-emily-kavgasi/1821742