Yazdır

Bakanlık listeyi güncelledi! En çok hangi gıdalarda hile yapılıyor?

Tarih: 11 Ekim 2024 - 14:50

Yaptığı denetimler sonucunda gıdalarda tespit edilen hileleri ifşa etmeye devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, en çok hile yapılan gıda kategorilerini de ortaya koydu. Peki, hangi gıdalarda en çok hile yapılıyor? İşte detaylar...


Tarım Bakanlığı ifşa listesi son günlerin gündeminde yer alıyor. Tarım Bakanlığı liste yenilendi. Herkesin ilgisini çeken sağlığı tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan ürünlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası uygunsuz olan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor. En çok hangi gıdalarda hile yapılıyor? İşte ayrıntılar...

1. Zeytinyağı Hileleri Zirvede

Bakanlığın yayımladığı listelerde zeytinyağı, en fazla hile yapılan gıdaların başında geliyor. "Naturel", "sızma" ve "saf" olarak etiketlenen birçok ürünün içine, Bakanlık denetimlerine göre tohum yağları karıştırılıyor. Bu yağlar, ayçiçek, soya, pamuk ve fındık gibi çeşitli bitkilerden elde edilen yağlar olup, hileli ürünlerin özellikle Aydın, Bursa, Hatay, İstanbul ve İzmir gibi illerde yoğunlaştığı belirtiliyor.

2. Et ve Et Ürünlerinde Hileler

Et ve et ürünlerinde yapılan hileler de oldukça yaygın. Köfte, kebap, kıyma ve börek gibi ürünlerde özellikle "kanatlı et" karışımı en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Tavuk, hindi, kaz gibi kanatlı hayvanların etleri, kırmızı ete karıştırılıyor. Ayrıca, taşlık ve kalp gibi sakatatlar ile "tek tırnaklı hayvan eti" denilen at, eşek ve katır eti de bu ürünlerde hileli olarak kullanılıyor.

3. Süt ve Süt Ürünleri de Listede

Süt ve süt ürünlerinde en sık karşılaşılan hileler arasında peynirlere margarin veya bitkisel yağ eklenmesi yer alıyor. Ayrıca, nişasta karıştırmak gibi hileler de süt ürünlerinde yaygın. Bu hileler hem ürünlerin besin değerini düşürüyor hem de halk sağlığını tehlikeye atıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerini sıkı tutmaya devam ediyor. İfşa edilen ürünlerin tam listesi, Bakanlığın web sitesinde güncel olarak paylaşılıyor. (BBC Türkçe)

Bakanlık açıkladı: 'Köfteci Yusuf' ürünlerinde domuz eti tespit edildi!Bakanlık açıkladı: 'Köfteci Yusuf' ürünlerinde domuz eti tespit edildi!

 

Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' iddialarına yanıtKöfteci Yusuf'tan 'domuz eti' iddialarına yanıt

 

Ünlü firmada domuz eti skandalı: İsmi gizlenen şirket kim?Ünlü firmada domuz eti skandalı: İsmi gizlenen şirket kim?

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bakanlik-listeyi-guncelledi-en-cok-hangi-gidalarda-hile-yapiliyor/1821705