Yazdır

Fransa'dan bütçe açığı hamlesi: 60 milyar euroluk vergi artışı

Tarih: 11 Ekim 2024 - 11:49

Fransa meydana gelen bütçe açığına çözüm yolları üretmeye çalışıyor. Hükümet, 2.200 memuru işten çıkarmaya hazırlanırken 60 milyar euroluk vergi artışı da 2025 bütçesi için planlanan önlemler arasında.

Fransa'da hükümet 60 milyar euro değerinde vergi artışı ve harcama kesintisi ile kamu maliyesindeki büyük deliği kapatmayı amaçlayan 2025 bütçesini sundu.

Fransız hükümeti 2,200 kişiyi işten çıkaracak. Hükümet yetkilileri, özellikle öğretmen sayısının, öğrenci sayısında beklenen düşüşle birlikte azalacağını söyledi.

Fransa dış yardım bütçesini 1,3 milyar euro azaltacak. Çıraklar ve diğer meslekler için sübvansiyonlar 2,1 milyar euro azaltılacak. Yeşil sübvansiyonlar, özellikle yalıtım ve elektrikli araba alımı için olanlar, 1,9 milyar euro azaltılacak.

Zenginlere vergi artışı

Ekonomim'in haberine göre, yılda 250.000 eurodan fazla kazanan bireylerin gelir vergisinde geçici bir artış yapılacak ve vergi boşluklarının kullanılmasını önlemek için sadece bu haneler için yüzde 20'lik asgari bir vergi getirilerek yılda 2 milyar euro gelir elde edilecek.

Fransa, uçak biletleri ve özel jetler için bir vergi artıracak. Şu anda sektörle görüşülmekte olan miktar, parlamento tartışmaları sırasında bütçe tasarısına bir değişiklikle eklenecek. Hükümet yetkilileri, uçuş başına 6 euroluk verginin İngiltere ve Almanya'dan daha düşük olduğunu söyledi.

Kamu hizmetleri daha önce kamulaştırılan enerji şirketi EDF, Fransız devletine olan kâr payını 2 milyar euro artıracak.

Fransa'da büyük şirketlere vergi artışı geliyorFransa'da büyük şirketlere vergi artışı geliyor


 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/fransadan-butce-acigi-hamlesi-60-milyar-euroluk-vergi-artisi/1821664