Yazdır

Nomura'nın manipülasyon cezası belli oldu

Tarih: 11 Ekim 2024 - 08:19

Nomura'nın devlet tahvillerinde yaptığı manipülasyona ilişkin ceza belli oldu. Rapora göre finans devine, piyasa yapıcı statüsünün salı gününden itibaren bir ay süreyle askıya alınması ve 21,8 milyon yen para cezası önerildi.

Bloomberg News'un haberine göre Japonya Maliye Bakanlığı, Nomura Securities'in devlet tahvilleri için piyasa yapıcı statüsünü salı gününden itibaren bir ay süreyle askıya almayı planlıyor.

Bu adım, Japonya'nın menkul kıymetler denetçisinin geçen ay ülkenin en büyük aracı kurumu Nomura'ya, devlet tahvili vadeli işlem sözleşmelerinde başkalarını manipüle etmek için yapıldığını iddia ettiği bir dizi türev işlem nedeniyle para cezası önermesinin ardından geldi.

Hazırlanan rapora göre Nomura yaptığı işlemlerden 1,48 milyon yen kar sağladı ve denetçi 21,8 milyon yen para cezası önerdi.

Piyasa yapıcıların Maliye Bakanlığı'nın ihalelerde sattığı JGB'lerden belirli miktarlarda satın almaları gerekiyor. Bu zorunluluk, piyasa yapıcı toplantılarında bakanlıkla doğrudan görüş alışverişinde bulunabilme avantajını da beraberinde getiriyor.

2019 yılında Citigroup'un JGB'ler için piyasa yapıcı statüsü, ülkenin mali gözlemcisinin Citi'nin türev işlemlerinde eksiklikler bulmasının ardından bir aylığına askıya alınmıştı.

Nomura'dan devlet tahvili manipülasyonu: İtiraf etti!Nomura'dan devlet tahvili manipülasyonu: İtiraf etti!

 

ABD: Hiçbir büyük ticaret ortağımız döviz kurunu manipüle etmediABD: Hiçbir büyük ticaret ortağımız döviz kurunu manipüle etmedi

 

Milyarder borsa manipülatörü hapisten son anda kurtulduMilyarder borsa manipülatörü hapisten son anda kurtuldu

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/nomuranin-manipulasyon-cezasi-belli-oldu/1821609