Yazdır

Dünya Bankası Güney Asya büyüme tahminlerini revize etti

Tarih: 10 Ekim 2024 - 09:07

Dünya Bankası, Güney Asya için GSYH büyüme tahminini yüzde 6'dan 6,4'e yükseltti

Dünya Bankası, Hindistan'daki iç talebin gücüne, Sri Lanka ve Pakistan gibi ülkelerdeki daha hızlı toparlanmaya işaret ederek Güney Asya için 2024 yılı büyüme tahminini %6,0'dan %6,4'e yükseltti.

Dünya Bankası, Pakistan ekonomisi temmuz ayında başlayan cari mali yılda yönelik büyüme tahminini yüzde 2,3'ten %2,8'e çıkarırken, Hindistan için Mart 2025'te sona erecek olan cari mali yıla yönelik büyüme tahminini %6,6'dan %7'ye revize etti.

Sri Lanka, bu yıl %4,4 ve 2025'te %3,5 olarak gerçekleşmesi beklenen büyüme ile en büyük yukarı yönlü revizyonu gördü.

Nepal'in büyüme tahmini temmuz ortasında başlayan 2024/25 mali yılı için %4,6'dan %5,1'e, Bhutan'ınki ise %5,7'den %7,2'ye yükseltildi.

Dünya Bankası'nın Güney Asya'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Raiser, “Hindistan'da ekonomiyi ileriye götüren yeni bir tüketici sınıfı var, Sri Lanka ve Pakistan'da krizlerden çıkış var, Nepal ve Butan'da da turizm öncülüğünde bir toparlanma var” dedi.

Banka, Güney Asya'nın önümüzdeki iki yıl boyunca yıllık %6,2 oranında güçlü bir büyüme kaydedeceğini öngörüyor.

Raiser, Güney Asya ülkelerinin küresel ekonomiye daha fazla entegre olmasıyla büyümede “önemli bir yukarı yönlü potansiyel” olduğunu, ancak ülkelerin ivmeyi sürdürmek için ekonomik reform programlarına bağlı kalmaları gerektiğini söyledi.

Dünya Bankası'ndan Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin tahminDünya Bankası'ndan Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin tahmin

 

Dünya Bankası'ndan Çin beklentisiDünya Bankası'ndan Çin beklentisi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/dunya-bankasi-guney-asya-buyume-tahminlerini-revize-etti/1821395