Yazdır

Brezilya enflasyonuna 'elektrik zammı' dopingi

Tarih: 09 Ekim 2024 - 16:26

Brezilya'da elektrik faturalarına gelen zamlar eylül ayı enflasyonunda ivmelenmeye neden oldu. Tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 4,42 arttı.

Güney Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Brezilya'da, merkez bankasının yüksek faiz politikasına rağmen elektrik faturalarına gelen zamlar eylül ayı enflasyonunda ivmelenmeye sebep oldu.

Resmi verilere göre, tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 4,42 arttı. Aylık tüketici enflasyonu ise yüzde 0,44 oldu.

Fiyat baskıları ile birlikte Latin Amerika'nın en büyük ekonomisinin idaresi konusunda tedirginlik arttıkça politika yapıcılar da faiz oranlarını yükseltiyor. Büyüme ise Başkan Luiz Inacio Lula da Silva döneminde sıcak işgücü piyasası ve artan kamu harcamaları sayesinde beklentilerin üzerinde seyrediyor.

İTO Başkanı Avdagiç'ten 'genç' uyarısı: Enflasyon ve dolardan önce...İTO Başkanı Avdagiç'ten 'genç' uyarısı: Enflasyon ve dolardan önce...

 

Wells Fargo'dan dikkat çeken asgari ücret, faiz ve enflasyon tahminiWells Fargo'dan dikkat çeken asgari ücret, faiz ve enflasyon tahmini

 

ING'den euro ve enflasyon tahminiING'den euro ve enflasyon tahmini

 

İngiltere'de market enflasyonu yükselişteİngiltere'de market enflasyonu yükselişte

 

Küresel ekonomilerin enflasyonla sınavıKüresel ekonomilerin enflasyonla sınavı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/brezilya-enflasyonuna-elektrik-zammi-dopingi/1821286