Yazdır

Meclis’te ayakta alkışlanan konuşma

Tarih: 09 Ekim 2024 - 09:01

Kapalı İsrail oturumunun ardından Meme Kanseri Farkındalık Ayına ilişkin gündem dışı konuşma yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, kürsüde peruğunu çıkardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde dün gerçekleştirilen kapalı İsrail oturumu sonrası Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık susma eylemi gerçekleştirdi.

Bir dakika boyunca konuşmayan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek" ifadelerini kullandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise Meme Kanseri Farkındalık Ayına ilişkin gündem dışı konuşma yaptı. Kendisi de meme kanseri ile mücadele veren Yontar, kürsüde peruğunu çıkardı. Yontar, konuşmasının sonunda "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel" diyerek peruğunu çıkarıp maske taktı. Genel Kuruldaki tüm milletvekilleri Yontar'ı ayakta alkışladı.

Kanser tedavisinde çığır açan yöntem: Yüzde 99'unu yok etti!Kanser tedavisinde çığır açan yöntem: Yüzde 99'unu yok etti!

 

DSÖ yanıtladı: Cep telefonu kanseri tetikler mi?DSÖ yanıtladı: Cep telefonu kanseri tetikler mi?

 

Öksürük deyip geçmeyin: İşte kanserin ilk belirtileri...Öksürük deyip geçmeyin: İşte kanserin ilk belirtileri...

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/mecliste-ayakta-alkislanan-konusma/1821181