Yazdır

ABD'de banka kârlarına 'faiz' darbesi

Tarih: 09 Ekim 2024 - 08:00

JPMorgan ve Wells Fargo, üçüncü çeyrek kazançlarını cuma günü açıklayacaklar. Her iki bankanın da, kredi talebi durgun kalırken faiz gelirinin daralmasının ardından üçüncü çeyrek için daha düşük kar bildirmesi bekleniyor.

ABD'li finans kuruluşları JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun sektördeki bilanço açıklamalarını cuma günü başlatmaları beklenirken, güçlü istihdam verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faz indirimi patikasıyla ilgili belirsizliği artırmasının ardından yatırımcılar bankaların net faiz geliri tahminlerine odaklanacaklar.

Faiz gelirleri düşerken kredi talebi baskı altında kalmış olabileceği için her iki bankanın üçüncü çeyrek kârlarını düşük açıklamaları bekleniyor.

Argus Research bankacılık analisti Stephen Biggar, "Zayıf kredi büyümesi, daha yüksek mevduatlar, daha yüksek işsizlik oranı nedeniyle kredi zarar karşılıklarındaki artış - tüm bunlar marjlar üzerinde baskıya neden olacak ve net faiz gelirini ılımlı bir şekilde aşağı çekecektir" dedi.

Morgan Stanley bankacılık analisti Betsy Graseck, 30 Eylül'de yayınlanan bir raporda, "Ekonomistlerimizin 2025 ortasına kadar 150 baz puanlık bir faiz indirimi daha öngörmesi ve ABD ekonomisinin resesyondan kaçınmasını beklemesiyle, odağın hızla ileriye dönük görünümlere kaymasını bekliyoruz" değerlendirmesini yapmıştı.

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase'in net faiz gelirinin ikinci çeyreğe göre düşmesiyle hisse başına kazancında yaklaşık %8'lik bir düşüş bildirmesi bekleniyor. HSBC analisti Saul Martinez, mevduat marjlarının daralması ve kredi büyümesinin durgun kalması nedeniyle NII'nin ikinci çeyreğe göre %1,2 düşeceğini öngördü. Martinez, "Kredi kalitesinin sağlıklı kalması gerekirken, kredi kartı büyümesi için kredi kaybı rezervi oluşturulması da kazanç ivmesini azaltacaktır" diye ekledi.

UBS analistleri, Wells Fargo'nun hisse başına kârının (EPS)= muhtemelen yaklaşık %14 düşeceğini söyledi.

ABD'li bankaların sermayelerine revizeABD'li bankaların sermayelerine revize

 

Fed'den ABD'li bankaya 30 milyon dolar para cezasıFed'den ABD'li bankaya 30 milyon dolar para cezası

 

ABD'li bankalardan mevduat maliyetleri uyarısıABD'li bankalardan mevduat maliyetleri uyarısı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/abdde-banka-karlarina-faiz-darbesi/1821169