Yazdır

Hollanda’dan, Ukrayna'ya 400 milyon euroluk 'İHA' yatırımı

Tarih: 07 Ekim 2024 - 15:43

Hollanda, Ukrayna'nın İHA geliştirmesine yardımcı olmak için 400 milyon euro yatırım yapacak.

Hollanda Savunma Bakanlığı, Hollanda'nın Ukrayna'nın insansız hava araçları geliştirmesine yardımcı olmak için 400 milyon euro sağlayacağını duyurdu.

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, pazar günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette Hollanda'nın, Ukrayna’nın insansız hava aracı (İHA) geliştirme programına 400 milyon euro yatırım yapacağını açıkladı.

Brekelmans, dronların öncelikle havada kullanılacağını belirterek, “Keşif, savunma ve saldırı misyonları için tasarlanmış çeşitli gelişmiş dron türlerine odaklanacak bir eylem planına 400 milyon euro yatırım yapıyoruz” dedi.

Yatırımın yaklaşık yarısının Hollanda'da harcanacağını, geri kalanının ise Ukrayna ve diğer ülkeler arasında paylaştırılacağını ifade eden Bakan Brekelmans, drone geliştirme planının yanı sıra Hollanda'nın Ukrayna'ya şu ana kadar 3,76 milyar euro askeri destek sağladığını da belirtti.

Brekelmans ayrıca, Hollanda'nın yakında Kiev'e 24 adet F-16 savaş uçağı daha teslim edeceğini söyledi ancak net bir tarih açıklamadı.

ABD'den Ukrayna'ya 8 milyar dolarlık yardımABD'den Ukrayna'ya 8 milyar dolarlık yardım

 

ABD'den Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık askeri yardımABD'den Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık askeri yardım

 

Ukrayna için bölünme senaryolarıUkrayna için bölünme senaryoları

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/hollandadan-ukraynaya-400-milyon-euroluk-iha-yatirimi/1820874