Yazdır

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni pozitife döndü

Tarih: 07 Ekim 2024 - 11:31

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni ekimde üç ay sonra ilk kez yükseldi. bir önceki ay -15,4 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi, Ekim ayında -13,8 puana yükseldi.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni üç aylık düşüşün ardından Ekim ayında az da olsa bir toparlanma gösterdi.

Sentix tarafından açıklanan ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, bir önceki ay -15,4 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi, Ekim ayında -13,8 puana yükseldi. Analistler endeksin -14,6 seviyesine çıkacağını tahmin ediyorlardı.

Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, "Ekonomi, durgunluktan çıkmak için bir sonraki girişimine başlıyor." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Alman ekonomisi durgunlukta kalmaya devam ediyor. Burada da mevcut değerlendirme rakamları yılın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Öte yandan beklentiler, 6,8 puanlık bir artışla gevşeme belirtileri gösteriyor. Çin'deki yeni ekonomik teşvik, başlangıçta bir etki gösteriyor; Ancak şimdilik sadece yönetilebilir bir ölçüde."

Cari endeks genel endeksin tersine gerilemesini dördüncü ayda da sürdürdü ve -22,5 puandan -23,3 puana indi. Böylece 2023 yılı Aralık ayından bu yana en düşük seviye görüldü.

Beklenti endeksi yükselişine devam etti ve -8,0 puandan -3,8 puana tırmandı.

Almanya'da Görünüm Hafif Toparlandı

Euro Bölgesi'ni sürükleyen ekonomi olan Almanya'da kırılganlık bir miktar kırıldı ve yatırımcı güven endeksi -34,7 puandan -31,5 puana çıktı.

Cari ve beklenti endeksleri de benzer yönde hareket ederek sırasıyla -48,0 puandan -17,8 puana ve -20,3 puandan -13,5 puana yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite 7 ayın en düşük seviyesindeEuro Bölgesi'nde ekonomik aktivite 7 ayın en düşük seviyesinde

 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldiEuro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi

 

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları yükseldi  Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları yükseldi

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı değişmediEuro Bölgesi'nde işsizlik oranı değişmedi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/euro-bolgesinde-yatirimci-guveni-pozitife-dondu/1820810