Yazdır

İsrail'den Batı Şeria'ya 'kapsamlı kapatma' kararı

Tarih: 07 Ekim 2024 - 06:55

İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarının yıl dönümünde Batı Şeria'ya "kapsamlı bir kapatma" uygulama ve askeri varlığını artırma kararı aldı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarının birinci yılında işgal altındaki Batı Şeria'da "kapsamlı bir kapatma" uygulama kararı aldı. Bu karar, Filistinli işçilerin geçişini engellemek amacıyla İsrail'e geçiş noktalarının kapatılmasını içeriyor. Ayrıca, Aksa Tufanı saldırılarının yıl dönümünde olası olaylara karşı Batı Şeria ve diğer cephelerde askeri varlık artırılacak.

7 Ekim olayları

Hamas, 7 Ekim 2023'te Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere yanıt olarak İsrail'e saldırı düzenlemişti. Bu saldırılarda 1200 İsrailli hayatını kaybetti. İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 41 bin 870 Filistinlinin öldüğünü, 97 bin 166 kişinin yaralandığını bildirdi. Çatışmalarda, İsrail ordusundan 724 asker de hayatını kaybetti.

7 Ekim'den bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarında 741 Filistinli öldü. İnsani ara döneminde 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı, ancak binlerce Filistinli hâlâ alıkonuluyor.

İsrail'den Suriye'ye saldırıİsrail'den Suriye'ye saldırı

 

İran'da uçuşlara yeniden başlandıİran'da uçuşlara yeniden başlandı

 

Netanyahu, Macron ile görüştüNetanyahu, Macron ile görüştü

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/israilden-bati-seriaya-kapsamli-kapatma-karari/1820739