Yazdır

İsrail'dan Lübnan'a 'Apache'li saldırı

Tarih: 05 Ekim 2024 - 13:11

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Lübnan devletine bağlı Ulusal Haber Ajansı, cuma gecesi İsrail'e ait Apache helikopterinin ülkenin güneyine yönelik füzeli saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail'e ait bir Apache saldırı helikopteri Cuma gecesi Lübnan sınırına doğru füze atarken görüldü ve ardından Lübnan'ın güneyinden yükselen dumanlar tespit edildi.

İsrail ordusu gece yarısı Hizbullah'ın merkezi istihbarat karargâhını hedef aldığını açıkladı. Saldırıda kimin hedef alındığı konusunda bilgi verilmezken, son 24 saat içinde 100 Hizbullah militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Lübnan devletine bağlı Ulusal Haber Ajansı, bölgede art arda 10'dan fazla saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Euronews'in haberine göre, İsrail'in Hizbullah'ı etkisiz hale getirme amacıyla eylül ayında hava operasyonlarını artırmasından bu yana aralarında militanların ve sivillerin de bulunduğu yaklaşık 1.400 Lübnanlı öldürüldü ve 1.2 milyon kişi yerinden edildi.

Bu arada İsrail ordusu, Hizbullah'ın cuma günü İsrail'e yaklaşık 100 roket fırlattığını bildirdi.

Hizbullah: Lübnan sınırında 20'den fazla İsrail askeri öldürdük Hizbullah: Lübnan sınırında 20'den fazla İsrail askeri öldürdük

 

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda çok sayıda sağlık personeli yaralandıİsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda çok sayıda sağlık personeli yaralandı

 

İsrail'den Hizbullah'ı sınırdan uzak tutma planıİsrail'den Hizbullah'ı sınırdan uzak tutma planı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/israildan-lubnana-apacheli-saldiri/1820571