Yazdır

Goldman Sachs'tan enflasyon ve faiz tahmini

Tarih: 04 Ekim 2024 - 12:03

ABD’li bankacılık grubu Goldman Sachs, Türkiye için yıl enflasyon tahminini %40'tan %44'e yükseltirken, ilk faiz indirimine yönelik beklentisini de kasım ayından ocak ayına erteledi.

ABD'nin önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) ilk faiz indirimi beklentisini ve enflasyon tahminini revize etti.

Goldman Sachs, eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ardından Türkiye için yıl enflasyon tahminini %40'tan %44'e yükseltti.

Goldman Sachs, TCMB'den ilk faiz indirimine yönelik beklentisini de JPMorgan'a katılarak kasım ayından ocak ayına erteledi.

Yayınlanan yatırımcı notunta, “Enflasyonda yavaşlama olmaması ve hane halkının satın alma gücündeki erozyonun devam etmesi, aralık ayında daha yüksek bir asgari ücret artışı olasılığını ve gelecek yıl için enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskleri artı artırmakta" ifadelerine yer verildi.

Ünlü ekonomistten çarpıcı tavsiye: TCMB Başkanının yerinde olsam...Ünlü ekonomistten çarpıcı tavsiye: TCMB Başkanının yerinde olsam...

 

Citi'den Türkiye enflasyonu analiziCiti'den Türkiye enflasyonu analizi

 

ING'den ING'den "enflasyon" değerlendirmesi

 

Barclays ve UBS, TCMB beklentilerini paylaştıBarclays ve UBS, TCMB beklentilerini paylaştı

 

Deutsche Bank'tan faiz indirim tahminleriDeutsche Bank'tan faiz indirim tahminleri

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/goldman-sachstan-enflasyon-ve-faiz-tahmini/1820441