Yazdır

JPMorgan, TCMB'den faiz indirim beklentisini revize etti

Tarih: 03 Ekim 2024 - 16:50

Daha önce TCMB’nin faiz indirimlerine ekim veya kasım ayında başlayacağı yönünde görüş bildiren JPMorgan, indirim beklentisini Ocak 2025'e öteledi

Dünyaca ünlü banka JPMorgan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) ilk faiz indirimi beklentisini paylaştı.

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dünyaca ünlü banka, ilk faiz indirim beklentisini Kasım 2024'ten Ocak 2025'e öteledi ve faiz indirim büyüklüğünü 250 baz puan olarak değerlendirdi.

"TÜRKİYE REZERVLERİNİ SON 5 YILDAN DAHA FAZLA GÜÇLENDİRDİ"

JPMorgan Kıdemli Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dirençli enflasyonun düştüğüne dair sinyalle ekim veya kasımda faiz indirimlerine başlamasını bekliyoruz” değerlendirmesini yapmıştı.

Bağrıaçık, hükümetin son bir yıldır uyguladığı yeni ekonomik programın piyasalarda ‘büyük fark’ yarattığını, Türkiye’nin geçen sene rezervlerini son 5 yıldan daha fazla güçlendirdiğini belirtmişti.

Uzman Moody’s’in ülkenin kredi notunu 2 kademe artırmasının ardından bütçe açığındaki iyileşme ve borç/GSYH oranının görece düşük olması nedeniyle kredi notunun 12 aylık dönemde daha fazla artacağı görüşünü paylaştı. Moody’s, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekmiş, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak teyit etmişti.

Enflasyon eylülde yüzde 2.97 arttıEnflasyon eylülde yüzde 2.97 arttı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/jpmorgan-tcmbden-faiz-indirim-beklentisini-revize-etti/1820297