Yazdır

İsrail, gözünü Türkiye'ye mi çevirdi

Tarih: 03 Ekim 2024 - 13:26

Bir araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor.

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesinin ardından, bölgesel savaş ve 3.Dünya Savaşı senaryoları konuşulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TBMM'nin yeni yasama yılı açılış konuşmasında, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır” dedi. Areda Survey araştırma şirketi, Erdoğan'ın İsrail ile ilgili sözleri hakkında vatandaşın ne düşündüğüne yönelik bir anket gerçekleştirdi.

Areda Survey'in, İran’ın İsrail’in başkenti Tel Aviv'e düzenlediği balistik füze saldırısının sabahında Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara, "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında mı?" sorusu soruldu. Sonuçlara göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor. Halkın yüzde 10,6’sı ise böyle bir durumunun olduğunu düşünmüyor.

Araştırma şirketinin, 2023 Aralık ayında gerçekleştirdiği araştırmada da Türk halkına aynı soru yöneltilmiş ve "Evet" diyenlerin oranı yüzde 81,6 olarak kayıtlara geçmişti. Birkaç ay içerisinde oranlara yansıyan bu artış, İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali olduğu algısının güçlendiğini ortaya koydu. 

İsrail, Lübnan'ı vurdu: Beyrut’ta üç büyük patlama!İsrail, Lübnan'ı vurdu: Beyrut’ta üç büyük patlama!

 

İsrail'in katliamları sürüyor! Lübnan'da 2 bine yakın insan katledildiİsrail'in katliamları sürüyor! Lübnan'da 2 bine yakın insan katledildi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/israil-gozunu-turkiyeye-mi-cevirdi/1820252