Yazdır

Ons altının gözü Fed kararlarında

Tarih: 03 Ekim 2024 - 07:40

ABD'de açıklanacak ekonomik veriler öncesi ons altın düne göre yüzde 0,11 kayıpla 2655,90 dolardan işlem görüyor

ABD'de bugün ve yarın açıklanacak olan ve Fed'in faiz kararlarına yön vereceği değerlendirilen verileri bekleyen piyasada ons altın yatay seyir izliyor.

Bu sabah ons altın düne göre yüzde 0,11 kayıpla 2655,90 dolardan işlem görüyor.

Singapur merkezli GoldSilver Central'dan Brian Lan, altının şu anda konsolide olduğunu ancak grafiklerin sürekli güçlü yükseliş eğilimleri göstermesi nedeniyle fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.685 doları yeniden test etmesini beklediklerini söyledi.

Brian Lan, “Orta Doğu gerilimleri ve ABD seçimleri uzun vadede külçe altını desteklemeye devam edecek. Kısa vadede ise petrol daha iyi durumda olduğu için bazı fonlar altından petrole kayabilir” dedi.

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI EYLÜL AYINDA BEKLENENDEN FAZLA ARTTI

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdamına ilişkin veriler, istihdamın Eylül ayında beklenenden daha fazla arttığını göstererek işgücü piyasası koşullarının kötüleşmediğini ortaya koydu.

Yatırımcılar bugün, ISM hizmet verilerini ve haftalık ilk işsizlik başvurularını takip edecekler. Yarın ise gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.

CME'nin FedWatch Aracına göre, Fed'in Kasım toplantısında 50 baz puanlık bir faiz indirimi daha yapacağı beklentileri azaldı ve piyasalar şu anda 50 baz puan indirimi olasılığını %36 olarak fiyatlıyor. Geçen hafta bu oran %57 olmuştu.

Analistler, ons altın için bugün direnç olarak 2667 doları gösteriyorlar. Buranın aşılması halinde 2675-2689 dolar aralığı hedeflenebilir.

Yaşanacak geri çekilmelerde destekler 2641 ve 2626 dolarda.

Petrol fiyatları artmaya devam ediyorPetrol fiyatları artmaya devam ediyor

 

Toyota, elektrikli araç üretimini 2026'ya erteleyecekToyota, elektrikli araç üretimini 2026'ya erteleyecek

 

ECB yetkisilisi Schnabel: Yüzde 2 hedefine ulaşma olasılığı artıyorECB yetkisilisi Schnabel: Yüzde 2 hedefine ulaşma olasılığı artıyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ons-altinin-gozu-fed-kararlarinda/1820174