Yazdır

Gözler Orta Doğu'da, işte o sıralama: Askeri en güçlü ülke kim?

Tarih: 02 Ekim 2024 - 16:53

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği füze saldırısının ardından gözler 2024 yılının en güçlü Orta Doğu ülkeleri listesine çevrildi. Peki, ordusu en güçlü olan Orta Doğu ülkesi kim? Türkiye kaçıncı sırada? İşte yanıtlar...

2024 yılının en güçlü Orta Doğu ülkeleri listesi, bölgedeki stratejik rekabetin ve askeri güç dengesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

İran'ın İsrail'e balistik füzelerle saldırması sonucu 'Orta Doğu'nun en güçlü orduları hangi ülkelere ait, İran mı daha güçlü İsrail mi' soruları da tekrar gündeme geldi.

Sputnik'in haberine göre, ABD'ye bağlı Global Firepower'ın yaptığı sıralamada, Türkiye'nin lider güçte olduğu, İran, Mısır ve İsrail'in de daha sonradan geldiği görülüyor. Liste, her ülkenin savunma kapasitesini belirleyen 60'tan fazla faktörü içeriyor. Özellikle teknolojik gelişmişlik ve insan gücü, sıralamada önemli rol oynuyor. Suudi Arabistan beşinci sırada yer alırken, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri ilk 10’da yer alıyor.

İşte en güçlü ordular listesi:

1- Türkiye

2- İran

3- Mısır

4- İsrail

5- Suudi Arabistan

6- Irak

7- Birleşik Arap Emirlikleri

8- Suriye

9- Katar

10- Kuveyt

11- Umman

12- Ürdün

13- Yemen

14- Bahreyn

15- Lübnan

İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası akıllardaki soru: Balistik ve hipersonik füze farkı ne?İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası akıllardaki soru: Balistik ve hipersonik füze farkı ne?

 

İran’ın füzeleri... İsrail’in tehdidi... Bundan sonra ne olacak?İran’ın füzeleri... İsrail’in tehdidi... Bundan sonra ne olacak?

 

İsrail: İran rejiminin sonu geldiİsrail: İran rejiminin sonu geldi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/gozler-orta-doguda-iste-o-siralama-askeri-en-guclu-ulke-kim/1820114