Yazdır

BlackRock'tan faiz yorumu: Fed'in alanı kısıtlı, piyasa yanılıyor

Tarih: 01 Ekim 2024 - 13:48

Birçok kurum ve analistin Fed'in faiz indirim süreçlerine ilişkin analizlerinde yanıldıklarını söyleyen Varlık yönetim şirketi BlackRock CEO'su Fink, Merkez Bankası'nın beklenenin aksine indirim için çok fazla alanı olmadığını savundu.

BlackRock'un CEO'su Larry Fink'e göre Fed'den bir kaç faiz indirimi bekleyen piyasalar yanılıyor.

Berlin Global Dialogue Konferansı'nda Bloomberg'e konuşan Fink piyasalardaki gevşeme miktarına dair beklentinin fazla olduğuna dikkat çekerek "Fed'in daha fazla faiz indirimi için alan olduğuna inansam da piyasalarda ima edilen kadar çok olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Para piyasalarında Fed'in Kasım ayında 50 baz puanlık indirim yapma ihtimali yüzde 33 civarında fiyatlanıyor. 2024 yıl sonuna kadar ise toplam 190 baz puanlık indirim bekleniyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Fink, şu anki hükümeti politikalarının dezenflasyondan ziyade enflasyonist olduğuna dikkat çekerek bu ihtimalin gerçekleşmesinin zor olduğunu ifade ederek "Ekonomide zorlu alanlar da, iyi alanlar da var. Kötü olan alanlara fazla odaklanıldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyorFitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyor

 

 S&P Fed'in faiz indirimi kararını değerlendirdi S&P Fed'in faiz indirimi kararını değerlendirdi

 

Goldman Sachs ve BofA'dan yeni Fed faiz tahminiGoldman Sachs ve BofA'dan yeni Fed faiz tahmini

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/blackrocktan-faiz-yorumu-fedin-alani-kisitli-piyasa-yaniliyor/1819882