Yazdır

Sahte foreksçilerden 2.5 milyarlık vurgun

Tarih: 01 Ekim 2024 - 11:31

Eskişehir'de merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya hesaplarından yüksek kazançlı yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 44 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin vatandaşları 2,5 milyar lira dolandırdıkları belirlendi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca sosyal medya uygulamaları üzerinden reklam ve ilan veren yanıltıcı paylaşımlarla yüksek kazanç karşılığında rek müzakere edildiklerinden 2,5 milyar lira haksız kazanç temin eden şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Mağdur olan idari şikayetçi olması üzerine yürütülen soruşturmada, para birimlerinin adım adım izlendiği ve yapılan incelemelerde işlemler için kullanılan 23 paravanda şirket tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, sosyal medya hesaplarında "yüksek kazanç, forex kazanç ve yatırım portföyü" gibi inançlarla reklam veren yanıltıcı paylaşımlarda bulunan şüphelilerin, buna ilgi gösteren kişilere ulaşarak yatırım uzmanı ve genellikle şeklinde tanıtıldığı belirtildi.

2,5 milyar liralık vurgun

Şüphelilerin yatırım yapmak için ikna ettiklerini oluşturduğu sahte finansal tablolar, risk raporları, yatırım uygulamaları belgeleriyle yaklaşık 2,5 milyar lira dolandırıldığı dile getirildi, "Şüphelilerin elde edilen paravan şirketleri ile banka hesaplarını kiraya veren şüphelilere aktardıkları, devamında kripto para birimleri hesaplarına aktarılarak paranın kaybolmasına izin verildiği anlaşıldı" ifadelerine yer verildi.

Eskişehir merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda "Bilişim sonuçları aracı olarak kullanılmasıyla kapsamlı dolandırıcılık" suçu kapsamında ele geçirilen 44 şüphelinin emniyetteki operasyonlarının devam ettiği kaydedildi.

Foreks operasyonunda 79 tutuklama!Foreks operasyonunda 79 tutuklama!

 

İstanbul'da 12 milyon liralık foreks vurgunu İstanbul'da 12 milyon liralık foreks vurgunu

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/sahte-forekscilerden-25-milyarlik-vurgun/1819847