Yazdır

Dünyaca ünlü bankacılık devleri Türkiye'ye geliyor

Tarih: 01 Ekim 2024 - 10:34

Ekonomi yönetiminin New York'taki temasları sonrası bankacılık devleri Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC'nin bu hafta Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz günlerde ABD'de yatırımcılar ve uluslararası kuruluşlarla yoğun toplantılar gerçekleştirdi.

Ekonomi yönetimi, Goldman Sachs ve Citi genel merkezinde yabancı yatırımcılarla bir araya gelmiş, 2025'te enflasyonun yüzde 20'nin, cari açığın yüzde 2’nin ve bütçe açığının da yüzde 3’ün altına düşeceğini paylaşmışlardı.

İkili bu görüşmelerde Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bilgiler verirken, izlenecek yol haritasını da anlattı. Toplantıların ardından açıklama yapan kuruluşlar pek peşe Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'ye kritik ziyaret

Ekonomi yönetiminin bu temasları sonrası bankacılık devleri Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC'nin bu hafta Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Temsilcilerin ayrıca ekonomistlerle de görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Önümüzdeki hafta ise kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Moody's'in Türkiye ile ilgili farklı temaslarda bulunacağı ortaya çıktı.

Şimşek'ten kritik açıklamalar: Enflasyon, cari açık, rezerv, KKM...Şimşek'ten kritik açıklamalar: Enflasyon, cari açık, rezerv, KKM...

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten İpek Yolu adımıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten İpek Yolu adımı

 

Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektirŞimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektir

 

Şimşek: Türkiye'nin rezerv yeterliliği uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştıŞimşek: Türkiye'nin rezerv yeterliliği uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı

 

 Şimşek'ten ABD'de kredi derecelendirme kuruluşları görüşmesi Şimşek'ten ABD'de kredi derecelendirme kuruluşları görüşmesi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/dunyaca-unlu-bankacilik-devleri-turkiyeye-geliyor/1819829