Yazdır

Türkiye ve Chery yatırım için anlaşmaya yakın

Tarih: 01 Ekim 2024 - 08:57

BYD'nin Türkiye'ye yönelik 1 milyar dolarlık yatırımı sonrası, Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'ye olası yatırımına ilişkin görüşmelerde sona gelindiği açıklandı.

Bir Türk yetkili, Ankara'nın bu yılın başlarında Çinli BYD ile bir yatırım anlaşmasına varmasının ardından Çinli otomobil üreticileriyle bağlarını derinleştirmeye çalıştığını ve Türkiye'nin Çinli otomobil üreticisi Chery'nin olası bir yatırımına ilişkin görüşmelerin son aşamalarında olduğunu söyledi.

Adının açıklanmaması kaydıyla Reuters'e konuşan yetkili, Chery ve Ankara'nın ne tür bir yatırımı görüştüğünü ya da nihai bir anlaşmaya varmak için bir zaman çizelgesi olup olmadığını belirtmedi.

Temmuz ayında Ankara, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin Türkiye'de yıllık 150.000 araç kapasiteli 1 milyar dolarlık bir üretim tesisi kurmayı kabul ettiğini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlenen bir yatırım etkinliği çerçevesinde Chery International Başkanı Guibing Zhang ile bir araya geldiğini duyurdu. Görüşmelere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı.

BYD'den Türkiye'ye büyük yatırım: Sadece bir tesis kurmaya gelmedik!BYD'den Türkiye'ye büyük yatırım: Sadece bir tesis kurmaya gelmedik!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/turkiye-ve-chery-yatirim-icin-anlasmaya-yakin/1819808