Yazdır

Manisa ve Uşak'ta yangın!

Tarih: 29 Eylül 2024 - 19:47

Uşak ve Manisa'da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ege Bölgesi illeri Uşak ve Manisa’da çıkan orman yangınlarına yetkililer hızla müdahale ediyor. Her iki kentte de henüz belirlenemeyen nedenlerle başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle geniş alanlara yayılırken, ekipler karadan ve havadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Yangınların kontrol altına alınması için yoğun bir çaba harcanıyor.

Uşak'ta orman yangını

Uşak'ta ormanlık alanda yangın çıktı

Uşak'ın Banaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Karaköse köyü Hamzabey mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve helikopter ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangında, havanın kararmasıyla birlikte 5 helikopterin müdahalesi sona erdi.

Uşak'ın Banaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor https://t.co/ZYniIif4nn pic.twitter.com/s7ZgxDkVbj

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) September 29, 2024

Uşak Valisi Naci Aktaş, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve AFAD İl Müdürü Burak Edin'den yangınla ilgili bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Aktaş, yangının 14.30 sıralarında çıktığını, ekiplerin hızla yangına müdahale ettiğini söyledi.

Yangının devam ettiğini aktaran Aktaş, şu bilgileri paylaştı:

"81 araç, 244 personelle söndürme mücadelesi devam ediyor. 3'ü orman teşkilatına, 2'si jandarmamıza ait 5 helikopterle havadan müdahale ediliyor. Şu an itibariyle çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Yakında olan bir Karaköse köyümüz var, onun da şu an bir tehdit riski şu an itibariyle gözükmemektedir. Yangın söndürme çalışmamız devam etmektedir."

Uşak Valisi'nden yeni açıklama

Uşak Valisi Naci Aktaş, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve AFAD İl Müdürü Burak Edin'den yangınla ilgili bilgi aldı.

"Etkisini azalttı"

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Aktaş, yangının saat 14.30 sıralarında başladığını ve ekiplerin hızla müdahale ettiğini söyledi.

Yangına çevre illerden ekiplerin de müdahale ettiğini aktaran Aktaş, "Yangınımız etkisini azaltmış olmakla birlikte hala devam ediyor. Şu an 230 personel ve 90 araçla söndürme çalışmaları devam ediyor. İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’den takviye ekipler geldi. Yangının hızını azalttığı bölgeyle, devam eden bölge arasında dozerlerle, greyderlerle ayrıştırma çalışması yapıldı. Temennimiz, arzumuz en kısa sürede kontrol altına alınması." dedi.

Manisa Alaşehir'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Serinyayla Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Manisa Alaşehir'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak, 3 helikopter, 30 arazöz, 9 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Tekirdağ’da fabrika yangınıTekirdağ’da fabrika yangını

 

Hatay'da orman yangınıHatay'da orman yangını

 

Kumluca'da orman yangını!Kumluca'da orman yangını!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/manisa-ve-usakta-yangin/1819548