Yazdır

Dışişleri'nden, ABD- GKRY açıklaması!

Tarih: 29 Eylül 2024 - 10:43

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin açıklamada bulundu.


Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılmasına ilişkin, "Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "ABD’nin, 2020 Eylül ayında GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022 yılında kapsamını genişlettiği ve 2023 yılında uzattığı kararı, 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağı açıklanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamada kayıtlı görüşlere iştirak ediyoruz. Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir. GKRY’nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında, KKTC’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıracak her türlü önlemi alacağına inanıyoruz" denildi.

Bakan Yerlikaya: Ruhsatsız silah cezaları artacak!Bakan Yerlikaya: Ruhsatsız silah cezaları artacak!

 

Norveç, Türkiye'ye savunma sanayi ambargosunu kaldırıyorNorveç, Türkiye'ye savunma sanayi ambargosunu kaldırıyor

 

Harris İsrail'e silah ambargosu uygulamayacak!Harris İsrail'e silah ambargosu uygulamayacak!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/disislerinden-abd-gkry-aciklamasi/1819466