Yazdır

Türk girişimciler Londra’da yatırımcılarla buluştu!

Tarih: 28 Eylül 2024 - 13:09

Türkiye'den girişimler, Londra'da Big Bang Demo Day etkinliğinde uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi.


İTÜ ARI Teknokent'in Türkiye'nin en büyük girişimcilik buluşması Big Bang Startup Challenge kapsamında küresel çapta ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Türkiye'de demo day hazırlık kampını tamamlayan 15 girişim katıldı. Yaklaşık 40 milyon sterlinlik yatırım arayışıyla 60'ın üzerinde uluslararası yatırımcıyla bir araya gelen girişimciler, otomotiv, sağlık, sürdürülebilirlik, eğitim ve teknoloji gibi farklı alanlardaki girişimlerini tanıttı.

Big Bang Londra Demo Day’e Archi's Academy, Bulutklinik, Bunsar, Büyütech, Finlayer, Lumnion, Repg, One New One, Pardon AI, RideNear, RumiTech, Syntonym, Tumurly, Uniqgene ve Vivoo katıldı.

Büyükelçi Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk teknoloji girişimlerinin İngiltere üzerinden küresel pazarlara açılmak için ortaklık, yatırım ve satış gibi fırsatlar aradığını belirterek, şunları kaydetti:

Kendilerine yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede, bu işi sahiplenen İTÜ ARI Teknokent'i özellikle tebrik etmek istiyorum. Girişimcilerimize doğru bağlantıları kurmaları ve gerekli ortamı oluşturmaları çok değerli. Türk yatırımlarının küresel pazarlara açılımında doğru hedeflere ulaşması için kamu, akademi ve özel sektör olarak ortak çalışmalarımız devam edecek.

"Girişimlerimizin ihracat kapasitesini ve yabancı yatırımcının ilgisini artırmayı hedefliyoruz"

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise İTÜ ARI Teknokent olarak bu yıl girişimlerine sundukları küreselleşme desteklerini genişlettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

Bu desteklerin bir parçası olarak, ilk Big Bang Demo Day’imizi gerçekleştirdik. Türkiye’den teknoloji girişimlerini dünya sahnesine çıkartarak, yalnızca onların büyümesine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin uluslararası arenadaki gücünü de sergiliyoruz. Aralarında 60’tan fazla yabancı yatırımcının olduğu uluslararası kitleye ben de Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini ve İTÜ ARI Teknokent’i anlatma şansını yakaladım. Tüm hedefimiz, bu gibi adımlarla ülkemizin küresel arenadaki görünürlüğünü, girişimlerimizin ihracat kapasitesini, istihdamı ve yabancı yatırımcının ülkemize ilgisini artırmak. Bugüne kadar girişimlerimizin aldığı 270 milyon dolarlık yatırım tutarı ekosistemimizin potansiyelini ortaya koyuyor. Londra’da düzenlediğimiz bu ilk demo day, Türk girişimcilerinin uluslararası başarılarına ışık tutarken, İTÜ ARI Teknokent’in güçlü hızlandırma programları ile girişimcilere sağladığı sürekli desteği de perçinliyor.

 

Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektirŞimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksektir

 

Türkiye 90 milyar dolar doğrudan yatırıma erişebilirTürkiye 90 milyar dolar doğrudan yatırıma erişebilir

 

Bakan Şimşek'ten yatırımcılara 'yeni ek vergi yok' mesajıBakan Şimşek'ten yatırımcılara 'yeni ek vergi yok' mesajı

 

Genç girişimcilere sağlanan kazanç istisnası 230 bin lira olacakGenç girişimcilere sağlanan kazanç istisnası 230 bin lira olacak

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/turk-girisimciler-londrada-yatirimcilarla-bulustu/1819379