Yazdır

İspanya'da enflasyon tahminlerin altında kaldı

Tarih: 27 Eylül 2024 - 10:19

AB uyumlu tüketici fiyatları eylül ayında yıllık bazda %1,7 arttı ve ağustos ayında kaydedilen %2,4'ten keskin bir düşüş gösterdi. Ekonomistler oranın daha düşük bir kademede, %2'ye inmesini bekliyorlardı.

İspanya'da enflasyon eylül ayında tahminlerin altında kaldı. Bu seviye enflasyon baskılarının azaldığını ve muhtemelen Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranı indirim döngüsünü hızlandırması çağrılarını artıracağına işaret etti.

İspanya İstatistik Bürosu (INE) tarafından açıklanan verilere göre, AB uyumlu tüketici fiyatları eylül ayında yıllık bazda %1,7 arttı ve ağustos ayında kaydedilen %2,4'ten keskin bir düşüş gösterdi. Ekonomistler oranın daha düşük bir kademede, %2,0'ye inmesini bekliyorlardı.

INE, düşen yakıt fiyatlarının enflasyonun soğumasına neden olduğunu, ancak gıda ve elektriğin de daha az ölçüde düşüşe yardımcı olduğunu bildirdi.

Daha oynak gıda ve enerji fiyatlarını çıkaran çekirdek enflasyonun gevşemesi de muhtemelen Eylül ayının İspanya'nın temel turizm sektörünün yaz aylarında güçlü bir bileşeni olan hizmet sektöründen gelen enflasyonist baskının yumuşadığını gösterdi.

Tüketici enflasyonu, AB'ye uyumlu enflasyondan daha da aşağı geldi ve %1,5 oldu. Analistler bir önceki ay %2,3 olan enflasyonun %1,9'a düşeceğini öngörüyorlardı.

Aylık bazda tüketici fiyatları %0,6, AB uyumlu tüketici fiyatları %0,1 düşüş gösterdi.

İspanya büyüme tahminini yükselttiİspanya büyüme tahminini yükseltti

 

İspanya Merkez Bankası büyüme beklentisini artırdıİspanya Merkez Bankası büyüme beklentisini artırdı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ispanyada-enflasyon-tahminlerin-altinda-kaldi/1819197