Yazdır

Fed'den likidite için 'sigortasız mevduat' araştırması

Tarih: 27 Eylül 2024 - 08:02

Fed yetkilisi Michael Barr, büyük bankalar için sigortasız mevduatlara dayalı bir rezerv havuzu ile minimum likidite bulundurma zorunluluğunun incelendiğini belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed), sigortasız mevduat sahiplerini korumayı amaçlayan zorunluluklar da dahil olmak üzere likidite çerçevesine yönelik düzenlemeleri araştırıyor.

Federal Reserve'in bankacılık denetim birimi yöneticine göre, potansiyel kural bu mevduatları hükümetin doğrudan garanti etmesine gerek kalmadan korumaya çalışacak. Aynı zamanda Fed'in
başlıca acil kredi aracı olan iskonto penceresini bankalar için daha cazip hale getirmeyi
amaçlıyor.

Fed'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, düzenleyicilerin büyük bankaların iskonto penceresinde sigortasız mevduatlarının bir kısmına dayanan bir “rezerv havuzu ve önceden konumlandırılmış teminat” ile minimum miktarda hazır likidite bulundurma zorunluluğunu araştırdıklarını söyledi.

Barr, "Sigortasız mevduat sahiplerinin, gerektiğinde fonlarının çekilmeye hazır olacağına dair güven duymaları hayati önem taşımaktadır ve bu güven, daha büyük bankaların bu mevduatların çekilmesi taleplerini karşılamak için hazır likiditeye sahip olma şartı ile güçlendirilecektir" dedi.

Barr, Fed'in bankaların halihazırda karşı karşıya olduğu dahili likidite stres testleri ve likidite karşılama oranı zorunluluklarına atıfta bulunarak, bunun mevcut likidite düzenlemelerinin tamamlayıcısı olacağını belirtti.

Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini

 

Küresel piyasalarda Fed sarhoşluğuKüresel piyasalarda Fed sarhoşluğu

 

Fitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyorFitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyor

 

Fed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeliFed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeli

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/fedden-likidite-icin-sigortasiz-mevduat-arastirmasi/1819163