Yazdır

Çin, bankaların zorunlu karşılık oranını düşürdü

Tarih: 27 Eylül 2024 - 07:33

Çin Merkez Bankası bankacılık sektörünün zorunlu karşılık oranlarını bu yıl ikinci kez 50 baz puan azaltacağını duyurdu.

Çin Merkez Bankası (PBoC), bankaların rezerv olarak tutmaları gereken nakit miktarını 50 baz puan azaltacağını bildirdi. Zayıflayan ekonomik büyümeyi desteklemeyi amacıyla bu sene oran ikinci kez indiriliyor.

İndirim, PBoC Başkanı Pan Gongsheng'in Salı günü bir brifingde yaptığı açıklamaların ardından geldi ve bu hafta Çin'in zayıflayan ekonomisini desteklemeyi amaçlayan bir teşvik paketi yağmuru başlatıldı.

İndirim, 5 Şubat'ta yürürlüğe giren tüm bankalar için zorunlu karşılıklarda 50 baz puanlık bir düşüşü takip etmiş oldu.

PBoC, %5 rezerv oranı uygulayanlar hariç tüm bankalar için rezerv gerekliliği oranını azaltacağını belirtti.

Ayrıca, PBoC yedi günlük ters repo anlaşmalarındaki faiz oranını (ana politika oranı) 20 baz puan düşürerek %1,5'e indirdi. Bu oran ülkenin referans kredi oranlarını belirlemek için de kullanılıyor.

Merkez bankası, 14 günlük ters repoların yanı sıra geçici repolar ve ters repolar için faiz oranlarının yedi günlük ters repo oranındaki değişikliklere paralel olarak ayarlanmaya devam edeceğini ekledi.

Banka, bu faiz indirimi kararının "para politikasının karşıt döngüsel ayarlamasını daha da güçlendirmeyi ve ekonominin istikrarlı büyümesini desteklemeyi" amaçladığını söyledi.07:30

Meksika Merkez Bankası faiz kararını açıkladıMeksika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

BofA'dan dikkat çeken Türk ekonomisi ve TCMB faiz raporuBofA'dan dikkat çeken Türk ekonomisi ve TCMB faiz raporu

 

İsviçre Merkez Bankası faiz indirdiİsviçre Merkez Bankası faiz indirdi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cin-bankalarin-zorunlu-karsilik-oranini-dusurdu/1819158