Yazdır

Wells Fargo ofiste ölen bankacısını 4 gün fark etmedi

Tarih: 26 Eylül 2024 - 18:01

Wall Street’in en büyük bankalarından birisinde büyük bir skandal yaşandı. Ofiste ölen ve cesedi 4 gün boyunca bulunamayan bankacının başına gelenler çalışanların isyan etmesine sebep oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street finans çalışanları 60 yaşında masa başında ölen Wells Fargo çalışanı Denise Prudhomme’u konuşuyor. Zira geçen ay Wells Fargo’nun Tempe biriminde, çalışan kabininde ölen kurumsal bankacılık danışmanın cesedine dört gün boyunca kimse ulaşılamadı.

Fortune’un haberine göre sendikalar, bankacılık şubesinin trajediyi mümkün kılan koşulları ve çalışma kültürünü ele almasını talep ediyor. Pazartesi günü, 200'den fazla Birleşik Wells Fargo Çalışanları (CWA) sendikası üyesi ve banka işçisi tarafından imzalanan bir bildiri, ABD çapındaki liderlere dağıtıldı.

Çalışanların isyanı finans sektöründe daha geniş kapsamlı bir hesaplaşmanın yaşandığı sırada geldi. Bildiri aynı zamanda ABD’de eşi görülmemiş bir nitelik taşıyor. Sendikadan yapılan açıklamada bu tür bir organizasyonun “Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir bankada türünün ilk örneği” olduğu belirtildi.

Meslektaşlarının ölümüyle ilgili “üzgün ve öfkeli” olduklarını bildiren sendika bu sebeple harekete geçtiklerini belirtiyor. Grup yaptığı açıklamada Prudhomme’un ölümünün ortaya çıkardığı çarpıcı gerçeğe dikkat çekti:

“Wells Fargo, üretkenliğimizi değerlendirmek için uzaktan, elektronik teknolojileri kullanarak her hareketimizi ve tuş vuruşumuzu izliyor. Bilgisayarlarımızda yeterince tuşa dokunmadığımızda yakalanırsak bizi kovabiliyor. Ancak Denise dört gün boyunca masasında fark edilmedi."

Sendika çalışanları bu gerçeküstü farkındalık eksikliğini "Wells Fargo'da işçi olmanın ne anlama geldiğini” anlattığını belirtiyor.

Çalışanlar üst yönetiminden cezalandırmaya dayalı veya strese sebep olmayacak yeni güvenlik önlemleri, ofise dönüş politikasının yeniden değerlendirilmesini ve seslerinin gerçek anlamda duyulmasını talep ediyor.


(Kaynak fotoğraf: Wells Fargo)

Wells Fargo’dan bankacının ölümüyle ilgili yapılan açıklamada ise, “Meslektaşımız Deniz Prudhomme’un kaybından derin üzüntü duyuyoruz. Düşüncelerimiz ailesi ve sevdikleriyle birlikte. Bu zor zamanda iyi bir şekilde desteklenmelerini sağlamak için onlarla iletişim halindeyiz. Belirli endişeleri olan tüm çalışanlarımızı, daha güçlü bir şirket kurmamıza yardımcı olmaları için geri bildirimlerini sürekli olarak paylaşması yönünde teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyorECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyor

 

Z kuşağı terfi almak istemiyorZ kuşağı terfi almak istemiyor

 

Bu satış Avrupa Birliği’ni sarsacakBu satış Avrupa Birliği’ni sarsacak

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/wells-fargo-ofiste-olen-bankacisini-4-gun-fark-etmedi/1819113