Yazdır

MSB duyurdu: Lübnan'dan tahliye süreci gündemde

Tarih: 26 Eylül 2024 - 17:44

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının Dışişleri ile koordineli olarak yakından takip edildiğini açıklayan MSB, olası bir tahliye harekâtı için de ön hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin soruları yanıtladı.

Lübnan'dan tahliye hazırlığı

Bakanlık kaynakları, İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’a yardımların devam edip etmeyeceği ve TSK’nın tahliye operasyonu yapıp yapmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

TSK'nın Lübnan’dan bulunan Türk vatandaşların veya yabancı ülke vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirecek imkân ve kabiliyetlere sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada "Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır." denildi.

NTV'nin haberine göre, açıklamada Lübnan'da insani yardımlarında güvenlik şartlarına göre devam edeceği vurgulandı.

İsrail'in Beyrut'u saldırısında Hİzbullah komutanı öldürüldüİsrail'in Beyrut'u saldırısında Hİzbullah komutanı öldürüldü

 

Türkiye'den Lübnan'a insani yardımTürkiye'den Lübnan'a insani yardım

 

İsrail'den Lübnan'a kara saldırısı hazırlığıİsrail'den Lübnan'a kara saldırısı hazırlığı

 

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB Yüksek Temsilcisi Borrell: "Lübnan yeni bir 'Gazze' oluyor"

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/msb-duyurdu-lubnandan-tahliye-sureci-gundemde/1819110