Yazdır

Şimşek: Türkiye'nin rezerv yeterliliği uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı

Tarih: 26 Eylül 2024 - 15:15

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezerv verilerini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin rezerv yeterliliğinin uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştığını söyledi.

Şimşek x hesabından yaptığı açıklamada, brüt rezervlerin 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştığını, swap hariç net rezervlerin ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldiğini hatırlattı.

Şimşek, "Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı. Programımız sayesinde azalan cari açık ve artan rezervler risk primimizi düşürürken finansal istikrarımızı güçlendiriyor." dedi.

Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı.

Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi.

Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı.… pic.twitter.com/1AGy2HXydn

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) September 26, 2024

Merkez Bankası rezervlerinde tarihi rekor!Merkez Bankası rezervlerinde tarihi rekor!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/simsek-turkiyenin-rezerv-yeterliligi-uluslararasi-tanima-gore-esik-seviyeyi-asti/1819075